Lackfi János: Rocky – regény vérről és kemény ökölről

Bemutató a Zsámbéki Nyári Színházban.

Közreműködik: Lackfi János, Vecsei H. Miklós, Szirtes Edina Mókus.

A könyvhétre frissen jelent meg Lackfi János Rocky című regénye, amely először a Zsámbéki Nyári Színházban mutatkozik be színpadon a szerző közreműködésével olyan alkotótársakkal mint Vecsei H. Miklós és Szirtes Edina Mókus. Érdekesség, hogy a helyben élő Lackfi János Jóéjtpuszi című prózakötetetét 2021-ben szintén a Zsámbéki Nyári Színházban mutatta be ugyanezen művésztársakkal a színpadon, nagy sikerrel. Az új Lackfi-művet – és persze a szerzőt és művésztársait – izgatottan várjuk a zsámbéki Zichy-kastély árnyas fái alatt június 18-án.

Rocky sajtfejű, vagyis ementális, vagyis mentális, ahogy az edzője mondja. Vagyis dilinyós, ahogy Kisbéka mondja.

A Kisbéka amúgy egy lány, vigyori, szép és szélesszájú.

Rocky kigyúrta magát bivalyerősre, úgy fut, mint a Rocky, úgy üt, mint a Rocky. Egy kicsit túl erőset. Egy kicsit túl erős az igazságérzete. És közben a kezében van egy féltengely. Féltengellyel igazságot tenni bajos dolog. Kijön a vér a testből, ahol lennie kellene. És Rocky megtapasztalja a börtönt, az emberbőrre varrott Jézusok, a kemény öklök és a nőnek használt férfiak világát. Miközben veszélyes barátokat szerez.

És aki őt felnevelte, nagynénje, az ájtatos Zsoffa néni is fura ügyekbe keveredik. Pesta bá pedig darálja vég nélkül a pajzán rigmusait. Felbukkan ott is, ahol nem kéne.

Pörögnek az események, kisbolt nyílik, gasztroforradalom tör ki.

Esküvő, halál, születés, nagy hazatérés, apasági tesztek.

Érzelmi hullámvasúton ülünk, csak kapkodjuk a fejünket.

Forrest Gump eltévedt a mágikus realizmus erdejében, és egyre fut, hogy hazataláljon.

Június 18. 20.00

Rocky – regény vérről és kemény ökölről

Lackfi János, Vecsei H. Miklós, Szirtes Edina Mókus

Részletek és jegyek itt.

Hirdetés