Advent hajnalán

A Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje.

A világ egyik legnagyobb hivatásos énekesekből álló együttese, a Honvéd Férfikar (lásd fotó) adventi koncertjén nem mindennapi zeneművek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. A koncert igazi különlegessége lesz a francia zeneszerző, Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tár fel egy unikális zenei világot. Felcsendül majd a kortárs amerikai zeneszerző, Randol Alan Bass: Gloriája, amely már a karácsonyi angyalkórust idézi: „Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!” Az egyházzenei összeállításban az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, ezért a Mária-imádság sorai többször elhangzanak majd az est során.

Az Advent hajnalán - ünnepváró koncerten Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Szergej Rachmanyinov zeneszerzők szerzeményei és Nagy László Adrián J.S. Bach Magnificatjának átiratából készült művéből, a Jazznificatból hallhatók majd részletek, amiben a Bach témái új öltözetet kapnak bluesos, funkys, gospeles és rockos stílusjegyekkel fűszerezve.

2020 decemberében az Európai Műsorsugárzók Uniója (European Broadcasting Union - EBU) körkapcsolásban közvetítette azt a karácsonyi koncertet, amelyen a Honvéd Férfikar ezzel a műsorral képviselte Magyarországot. Az adást a szervezet 55 országában hallhatta a közönség.

2023. december 2., 19:00, Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 4., Rendezvényterem

Közreműködnek a Honvéd Férfikar szólistái, Nagy László Adrián (zongora), Frey György (basszusgitár), Pusztai Csaba (ütőhangszerek)

Vezényel: Riederauer Richárd

Műsorvezető: Somogyi Roxána