Több mint 2000 Mikulás fut végig vasárnap a Váci utcán!

December 3-án rajtol a 8. PENNY Mikulásfutás, ahol garantált a hóesés.

Európában csak kevés város büszkélkedhet azzal, hogy az ünnepek közeledtével Mikulások tömege lepi el egyszerre utcáit, tereit, ráadásul futva. Budapesten ez megtörténik vasárnap! A fővárosiak mellett az ország 260 településről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére.

A különleges karácsony előtti futó-hangulat mellett a rendezők a hóesésről is gondoskodnak: minden futó Mikulás hópelyhek között fog elindulni és célba érkezni a vidám szabadidősport-eseményen.

A BSI immár 8. alkalommal rendezi meg a PENNY Mikulásfutást, ahol mindenki tetőtől talpig Mikulás-ruhában fut. A résztvevők teljesíthetik a hosszabb 5 km-es, vagy a lazább 2,3 km-es távot, a családoknak, vagy a legkisebbeknek pedig a 980 méteres futamot kínálják a szervezők.

Ízelítő a különleges esemény hangulatából itt.

A mikulásruhás futók jótékonykodhatnak is. Egy hatalmas puttonyba helyezhetik el ajándékaikat – játékokat, írószereket, iskolaszereket –, amelyeket a Magyar Vöröskereszt juttat el rászoruló gyerekekhez, családokhoz.

Helyszíni nevezés mindhárom távra vasárnap reggel 9-től a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban kialakított versenyközpontban.

Rajtok időrendje:

11:00 óra - Családi futam 980 méter

12:00 óra - 2300 méter

13:30 óra - 5 km

További információk az eseményről itt.