Meghirdették a VERSÜNNEP 2024 eseménysorozatot

A Versünnep Alapítvány kiírta idei versenyprogramját!

Három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos és tanulmányaikat folytató előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek. Az idei Versünnep tematikája 2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik, a professzionális versenyzők jelentkezését február 29-én éjfélig várják.

Az idén 19 éve működő Versünnep Alapítvány meghirdette 2024-es eseménysorozatát. A versenyre három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos színművészek, előadó-művészek zeneszerzők, film- és képzőművészek, valamint képző intézmények hallgatói. A jelentkezéseket Vers- és prózamondás, Énekelt vers, vagy versmegzenésítés, Képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában várják.

A Vers és prózamondás kategóriában kötelezően három művet kell nevezni, amelyek vers, próza, drámarészlet vagy publicisztika lehetnek. A nevezett művek közül kettő kötelezően idei irodalmi évfordulós szerző alkotása, a harmadik nevezett mű pedig kortárs magyar költő vagy író verse, illetve prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve lehet. Idei kiemelt évfordulók: a 80 éve elhunyt Radnóti Miklós (1909-1944), a 90 éve született Hervay Gizella (1934-1982), és a 70 éve született Sziveri János (1954-1990). A Vers és prózamondás kategóriára szakirányú képzésben résztvevő vagy hivatásos színművészek és előadóművészek jelentkezését várják.

Az Énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában két művel lehet nevezni komoly-vagy könnyűzenei stílusban, melyek közül az egyik vagy mindkettő évfordulós szerző műve kell, hogy legyen, a másik kortárs mű kortárs magyar költő vagy író verse, prózai alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve. E kategóriában végzett, vagy tanulmányukat folytató zeneszerzők, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A Képző és/vagy filmművészeti alkotás kategóriában kötelezően egy művel lehet jelentkezni, amely idei évfordulós költő egyik alkotása kapcsán született képző- vagy filmművészeti alkotás kell, hogy legyen, és végzett, vagy tanulmányaikat folytató képző/filmművészek, illetve előadóművészek jelentkezését várják.

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni. Egy versenyző több kategóriában is nevezhet. Mindhárom kategóriában hazánkból és a határon túlról is várják a jelentkezőket. A verseny döntőjébe jutó előadók értékes tárgyi- és pénzjutalmakban részesülnek. A felhívás az alapítvány honlapján érhető el, nevezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Jelentkezési határidő: 2024. február 29.

Bővebb információ itt       és facebook.

Elérhetőség itt.