Népzenészbál 2024

A Fonóban gyűlik össze a népzenészek színe-java évről-évre.

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Fonóban megrendezett Népzenészbál, amely a népzenész szakma találkozásának kitüntetett alkalma, ahol a zenészek színe-java együtt mulat – természetesen a közönséggel! Az este egy színpadi műsorral veszi kezdetét, a résztvevő zenekarok egy-egy zenei összeállítással mutatkoznak meg az eseményt megnyitó koncerten. Ezt követően a hajnalig tartó táncházi mulatságon több zenekar húzza majd felváltva a talpalávalót.

Fonó, 2024. január 26. péntek 20:00

A koncertprogramban olyan zenekarok közreműködnek, mint a Budapest Mezőség Band, Havay Viktória és a Horsa Banda, Sergő Zenekar, Eszterlánc Zenekar, Bajkó, Naszály, Magyar Nemzeti Táncegyüttes Zenekara, B2 Zenekar, Sarjú Banda, Triolina. Az este házigazdája és a Népzenészbál alapítója: D. Tóth Sándor 'Satya'.

Az este során külföldi vendégek is érkeznek: a szervezők vendégül hívták a lengyel Sklad Niearchaiczny együttest, (lásd fotó) akik szintén muzsikálnak majd a nagyérdeműnek! A koncerteket követő táncházban Gombai Tamás és barátai, valamint a Naszály zenekar húzza a talpalávalót.

Az esemény részletei és jegyek itt.