2018. szeptember 26. - szerda

Hamarosan nyílik a Hegyalja

Kinyomtatom...
Hegyalja 2010

Az ország nagy részén kihirdetett hőségriadó Tokajra nem vonatkozik: pont megfelelő az idő a bikinihez, a fesztiválozók a Tisza-parti plázson várják az esti koncerteket, amelyek között igazi magyar csemegék szerepelnek, a brit nu-jazz fenomén, a Herbaliser mellett.

A 11. Hegyalja Fesztivál a két évvel ezelőtti utolsó közös buli után stílusosan újra Lugosi Lacával együtt színpadra lépő Ős-Beatrice örömzenéjével indul. 
Kapunyitás fél hatkor, hattól pedig indul a négy napos zúzás, strandolással, evezéssel, borral, fröccsel, sörrel, és persze jobbnál jobb zenékkel.
Az első nap a Hegyalján persze nem csak azoknak tartogat izgalmakat, akik fürdőruhás lányokban vagy izmos férfi felsőtestekben szeretnének gyönyörködni a Tisza-parton, hanem azoknak is, akik egyedülálló zenei különlegességekre éhesek. A Beatrice legendás gitárosa és a nemzet csótánya már úton vannak Tokajba, hogy egy tál bográcsos backstage marhapörkölt után hangoljanak az esti bulira. A koncertre igyekvők ismételjék át a Nagyvárosi farkas és a Jerikó szövegeit, ezek a kultikus számok ugyanis biztosan szerepelnek Feróék mai repertoárjában.
Jut még múltidézés és rocklegenda a Ricsén kívül is az első napra: este kilenctől a Tátrai Band foglalja el a nagyszínpadot, ezen a nyáron egyedül a Hegyalján.
A Hegyalján már ma sem csak magyar zenészek bulijaira számíthatnak a fesztiválozók: a finn Disco Ensemble az indie rajongók szívét dobogtatja majd meg energikus és gyors zenéjével. A Herbaliser brit duója pedig igazán nagy dobásra készül: először a Hegyalján mutatja meg magát a magyar közönségnek teljes zenekari felállásban.

TRENDY FOLK

A Malátabárba a BPstreet varázsolja majd a felturbózott és huszonegyedik századira szabott magyar népmesék vizuális világát a Csík Zenekar és a Hegyalja közönsége köré. A formák, színek minták a szintén ma fellépő Neonál, legalábbis az énekes Kőváry Peti testén, mutatós tetoválásokként szintén nagy szerepet kapnak, ahogy a minőségi magyar zene is.

KAPUNYITÁS

A kempingekben egyre több hegyaljás ver sátrat, több ezren várják már az első nap fellépőit a színpadokra. A nyitás a hivatalosan meghirdetett négy órához képest fél hatkor lesz. A koncertek este hatkor kezdődnek. Aki most elindul, akár még Budapestről is pont ideér az első koncertekre.

A HEGYALJA IDÉN

Közel kétszáz fellépő, 10 színpad, pálinkás jóreggeltek a Tisza-parton: a Hegyalja nem pusztán Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Hegyalja idén is a nyaralni vágyó fesztiválozók kedvenc helyének ígérkezik: új csónakkikötő, vezetett és kötetlen kenutúrák, strand várja őket a fesztivál Tisza-parti területén.
Esténként a Motörhead, a Groove Armada, Roots Manuva, a Funeral for a Friend, az Ektomorf, a Meshuggah, The Herbaliser, Goldie és még sokan mások gondoskodnak a hamisítatlan Hegyalja hangulatról. A hazaiak közül a Budapest Bártól, a Csík Zenekaron, a Kispál és Kiscsillagon, a Quimbyn és a Belgán át egészen a Subscribe-ig, a The Kollin-ig vagy akár a The Idoru-ig mindenki ott lesz a Hegy’-en. Csemegének két hazai legendát: Ákost és a Tátrai Bandet ajánlunk, ráadásnak pedig a finn Disco Ensemble-t!
A Hegyalja csak egy ugrás: Budapesttől szűk három óra vonattal vagy autóval – és máris a nyár legizgalmasabb forgatagának közepébe érkeznek a fesztiválozók, ahol a metál éppúgy jelen van, mint a világzene és az elektronikus zene.
 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. szeptember 27. (csütörtök), 19.30, Papp László Budapest Sportaréna.

plakát

Szeptember 27. és október 7. között rendezik meg idén a budapesti Művész moziban a Szemrevaló │ Sehenswert Filmfesztivált.