2018. november 14. - szerda

Hegyalja: rekord a nagyszínpadon

Kinyomtatom...

Ákos és Quimby kelnek versenyre a Motörhead-del.

Tokaj, 2010.07.17. – Különös hónapfordulót ül ma a Hegyalja Fesztivál: harminc nappal ezelőtt kezdték el a vizet szivattyúzni a fesztivál területéről, hogy a Groove Armada és a Motörhead után ma este Quimby és Ákos versengjen a zeneimádók kegyeiért. A verseny szoros: tegnap este a Motörhead koncerten többen voltak egyszerre a Hegyalján, mint valaha. Külföldi erősítés: Funeral for a Friend, Epica – és az aranyfogú muzsikus, Goldie.

Húszezer fesztiválozó gyűlt össze tegnap este 11-kor a Hegy’ színpad előtt, hogy találkozzon a világ egyik leggyorsabb rock ’n’ roll bandájával, Lemmy Kilmister csapatával, a Motörhead-del. A csapat majdnem napra pontosan 35 évvel ezelőtt koncertezett először, de ez a Motör koncert sem rutingyakorlat volt – a banda különleges bulival készült a Hegyaljára.
„Nem a tokaji borok és a kaja miatt jöttünk vissza: van odakinn több tízezer oka annak, hogy itt vagyunk.” – mondta el Mikkey Dee, a Motörhead dobosa a Hegy’ TV-nek a backstage-ben, a koncert előtt a nézőtéren összegyűlt, az együttes nevét skandáló tömegre mutatva. „A bor csak bónusz nekünk, sokkal jobban szeretjük az európai fesztiválokat, mint az amerikaiakat. Ahogy jöttünk ide, jó volt látni a tájat, folyamatosan jutottak eszünkbe az emlékek a négy évvel ezelőtti itteni bulinkról.”

Van még rock
Ütős programmal készültek a Hegyalja szervezők a mai estére is: drum n bass-re alapozó Goldie MC Justice-szal együtt veszi végig a Pepsi Színpadon a törtütemek különböző műfajait. De ma este lép fel a szimfonikus metál-csapat, a holland Epica is a Hegy’ Jim Beam színpadán – egy olyan énekesnővel, akinek nem csak a hangja, de megjelenése is magával ragadó. A Funeral for a Friend dobosa ma este a Hegyalján búcsúzik a magyarországi rajongóktól, hiszen Darren Smith rövidesen kiválik a zenekarból.
A Hegy’ színpadon Quimby és Ákos egyesítik erejüket az este, hogy megdöntsék a tegnap esti nézőszám-rekordot. A Quimby-nek évek óta bérelt helye van a Hegyalja Fesztivál nagyszínpadán: a hazai zenészek egyik legfantáziadúsabb csapata ismét energikus örömzenével készül. Az idei Hegy’ színpad programja Ákossal zárul.

Illés Zoltán és hírbehozó a zöld sátorban
Török Gábor, a politikus-blogger lebetegedett és ezért nem tud részt venni az idei fesztiválon, de a Zöld Sátorban a viták és beszélgetésekből ma délután sincs hiány. Illés Zoltán, az FVM környezetvédelmi államtitkára beszélget a fesztiválozókkal jelenleg, később Szabó „Hírbehozó” Gergellyel, a Webisztán bloggerével és Bodoky Tamás, tényfeltáró újságíró várja a kérdéseket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.