Lépjen be a Downton Abbey-sorozat világába!

Mulatság, pezsgő és art deco életérzés a Ráth-villában.

A Downton Abbey-sorozat rajongóinak június 1-jén szombaton este a Ráth-villában a helyük, az Iparművészeti Múzeum bemutatja a „Csillogás és luxus: art deco életérzés” című programját.

Akit lenyűgöz a múlt század húszas éveinek eleganciája, kíváncsi, milyen lehetett egy előkelő család élete egy fényűző angol kastélyban, azt most időutazásra invitálják az Iparművészeti Múzeum múzeumpedagógusai, valamint a Mare Temporis múltidéző társulat tagjai.

Egy nyári estére ugyanis a Ráth György-villa a sorozatbeli Highclere Castle-t idézi meg, és a fényűző Crawley-család kastélyává alakul át. Életre kelnek a Downton Abbey szereplőinek barátai, akik szívesen beszélgetnek a vendégekkel. Akik pedig eléggé vállalkozó kedvűek, benevezhetnek a „Ki mit tud a szereplőkről?” című versenybe is.

18–21 óra között többféle program vár a látogatókra, amely vetésforgóban követi egymást, így mindegyik végigjárható. Megismerhetik a korabeli illem alapjait, az „art deco-szépítkezés” rejtelmeit (titkos szépítőszereket, varázslatos parfümösüvegeket).

Az art deco női és férfi viseletekről, kiegészítőkről hallhatnak érdekes sztorikat, sőt, a ruhákat fel is próbálhatják. Természetesen a tánc sem maradhat el, a ritmust Damjanovich Márta tánctanár diktálja.

Kurátori tárlatvezetésre is lesz a Dresszkód: art deco című kiállításban, amelyben Csepregi Noémi kalauzolja a társaságot.

A hab a tortán: a 21 órakor kezdődő mulatság – zenével, tánccal és pezsgővel a villa kertjében.

Ajánlott dresszkód: art deco

2024. június 1. szombat 18.00–22.00

Ráth György-villa, 1068 Budapest, Városligeti fasor 12.

A programjegy ára: 6000 forint/fő

Jegyvásárlás itt.