Amire igazán érdemes figyelni!

Pozitív értékeket és teljesítmény alapján elért sikereket közvetít a Highlights of Hungary Díj.

Idén is elstartolt a Highlights of Hungary seregszemléje, mely az évad legkiválóbb magyar teljesítményeit gyűjti össze és mutatja be a hazai közönségnek. A Zwack Füves Bárban tartott sajtónyilvános eseményen fény derült arra, hogy kik lesznek az idei évad nagykövetei. Az asztalokon lévő jelölőlapokon mi is ajánlhattunk nekik jelölteket. 

A Highlights of Hungary nem klasszikus értelemben vett díj, nem szimplán egy elismerést nyújtó márka, sokkal inkább egy ügy, szellemi értelemben vett védőháló. A pozitív magyar kezdeményezések kiemelése mellett tesz hitet, megmutatva: van mire büszkének lennünk! Több, mint 10 éves története során mintegy 500 kiváló teljesítményt mutatott be, több ezer pozitív történetet ismertté téve nyújtott inspirációt mindannyiunknak, korhatár nélkül.

A Highlights jelöltjei: családi élet, filmművészet, gasztronómia, gyermekvédelem, gyógyítás, hagyományőrzés, képzőművészet, közösségteremtés, mezőgazdaság, oktatás, segítőtevékenység, sport, tánc, tudomány, zene – felsorolni és kategorizálni sem lehet azt a sokszínű világot, amelynek kiemelkedő alakjait a Highlights of Hungary kezdeményezés évről évre megmutatja a hazai és határon túli magyar közönségnek. Highlight, azaz jelölt az lehet az, aki a tehetségét és a befektetett munkáját a közjó szolgálatába állítva alkot kiemelkedőt.

Az elmúlt évek jelöltjeiből és nagyköveteiből álló alumni találkozón Csehi Marianna, a Highlights of Hungary ügyvezetője bemutatta az idei évad nagyköveteit, akik arra vállalkoztak, hogy felkutatják az évad kiemelkedő teljesítményeit, az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit, vállalkozásait. Az általuk ajánlott jelöltek közül a nagyközönség szavazza meg a Highlights of Hungary két díjazottját, akik a két-kétmillió forintos fődíjat is elnyerik. A díjátadót a jelöltek megismerése és a közönségszavazás folyamata után várhatóan november 14-én rendezik.

Az évad nagykövetei:

Dr. Almási Kitti

klinikai pszichológus elmondta: Highlights of Hungary nagykövetként célom, hogy minél több ember higgyen a közösség és a kultúra erejében, támogatásában, illetve minél több embert segítsek abban, hogy a kudarcait inkább tanulásként élje meg, többet lásson és fogadjon el önmagából, és legyen pozitívabb az önbecsülése.

Borbás Marcsi

duplázik, az évad induláskor úgy nyilatkozott: Nemcsak hiszek, hanem munkám során meg is tapasztalhatom a hétköznapi csodákat. Számomra fontos, hogy akiknek van tehetsége és kitartó szorgalma, azok sikeresek is lehessenek, ki tudjanak teljesedni. A Highlights ehhez hozzátehet, ezért népszerűsítem.

Gyúrta Dániel

olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónk elmondta: Minden egyes a dobogón hallgatott magyar himnuszra emlékszem, valósággal belém égett, a magyar létemre való büszkeség. Hiszem, hogy mindenki tehetséges valamiben, hittel és szorgalommal el lehet jutni a csúcsra. A Highlights, s abban én, mint nagykövet a sikerhez vezető úton elismeréssel és hírnévvel szeretném támogatni a hétköznapi hősöket.

Lackfi János

így fogalmazott nagyköveti szerepköréről: Nem tagadom, a szavak embere vagyok, a Highlights of Hungary díj nagyköveteként pedig örömmel mondom el, a Milyenek a magyarok? című kötet kvázi újabb folytatásaként, hogy a köztünk élő kiváló magyar alkotók, segítők, újítók az élet bármely területén mosolyt hoznak az életünkbe. Csak vegyük észre őket!

T.Danny

ígéri: A Highlights of Hungary nagyköveteként olyan jelölteket fogok bemutatni, akik tudják mit jelent, hogy Inkább az út nagy, amit én jöttem! S ha már ilyen bátran magamat idézem, arra is bátran vállalkozom, hogy a jelöltjeimmel együtt mindenkinek – aki képes nyitott szívvel figyelni – elmondjam, hogy miképp lehet nagy utat bejárni, milyen példákat érdemes követni!

A Highlights of Hungary kéri, hogy csatlakozzunk a kezdeményezéshez, böngésszünk a korábbi évadok teljesítményei között és kövessük az egész idei évadot is!

web,   facebook,   instagram,   tiktok