Jurtákban is mesélnek a Szamárfül Fesztiválon

Augusztus 23-25. között Pécsett ismét jön a Szamárfül Fesztivál!

Az év legnagyobb gyerekmulatsága várja a nyárzáró élményekre éhes fiatalokat: itt lesz a Rutkai Bori Banda, Varró Dani, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Veronaki zenekar, a Buborék együttes, izgalmas bábszínházi előadások és milliónyi ingyenes családi program! Minden családnak irány a Zsolnay Negyed!

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválját immár 12. alkalommal rendezi meg a Zsolnay Örökségkezelő NKft. A Szamárfül Fesztivál 2024-ben is elhozza a legszínesebb programokat, amelyek garantáltan mosolyt csalnak minden korosztály arcára.

A zenei programok között szerepel az idén 18. születésnapját ünneplő, kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar. A Rutkai Bori Banda interaktív gyerekkoncertjén sok játékkal és Bori színpompás horgolt bábjaival várják a közönséget. Fellép továbbá az Iszkiri, a Veronaki, a Buborék, a Csurgó és a Hahó – a koncerteken garantált a jó hangulat!

Bábszínházi előadások varázsolják el a kicsiket és nagyokat egyaránt, látható lesz többek között a Lúdas Matyi, a Vackor, a Jancsi és Juliska édes álma vagy éppen a Nagyotmondó-nagyot lépő Háry Projekt című darab.

Központi szerepet kapnak a fesztiválon a mesék. A Jurta mese programon archaikus jurtákban hallgathatnak népmeséket a gyerekek. A Pom Pom Meséi című tematikus játéktérben a Pom Pomból ismert bábfigurák kelnek életre. A Zsolna és az Eozin-gyár című mesekönyvből mesél Bogárdi Alíz, a történet a Zsolnay Gyár életébe is betekintést nyújt, majd a Zsolnay Negyedben kalandtúra indul a Zsolna-mese helyszíneinek felkutatására.

Nemcsak mesék, versek is terítékre kerülnek: Ellátogat a fesztiválra Varró Dániel József Attila-díjas költő, és olyat tesz, amire korábban nem volt példa: három versét közösen éneklik a Kaláka együttesből ismert Radványi Balázzsal.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók kipróbálhatják a gyerekeknek szóló vívást, a jógakalandot, a robotika foglalkozást, a buborékbűvölő workshopot és találkozhatnak terápiás állatokkal, míg a kreatív elmék művészkedhetnek az Artistkids programon, részt vehetnek játékos angol órákon és a Mosolyország programjain szárnyalhatnak. A mozirajongókat sem hagyjuk cserben: lesz diamese és kertmozi is! Videó a tavalyi fesztiválról itt.

Idén is szamárság lenne otthon maradni!