2017. december 17. - vasárnap

A Néprajzi Múzeum a Sziget 2010 Fesztiválon

Kinyomtatom...

A Néprajzi Múzeum 2010-ben első alkalommal települ ki a Sziget Múzeumi Negyedébe Etno lights elnevezésű programjával.

Lesz fényképezkedés régi enteriőrökben, finn designos fényvisszaverő készítés, kézműveskedés, múzeumi tárgyak identitáskeresése, archív néprajzi filmek testközelből, a kukucskáló dobozokból (peeping box) az EtnoTube ajánlásával.
A téma a fény, mely a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításaihoz, Egy falu az országban – Átány és a (M)ilyenek a finnek? című tárlatokhoz kapcsolódik.

A Sziget 2010 fesztiválra látogatók augusztus 11 – augusztus 15-ig délután 2 órától este 9 óráig találkozhatnak a Néprajzi Múzeum fent említett programjaival.


Reflektorok
Fényképezkedés magyar népi enteriőrökben! Lehetsz fertályos gazda, vagy kurta földű ember. Elevenítsétek meg az Egy falu az országban – Átány c. kiállításunk archív képeit! A bátor vállalkozók a Néprajzi Múzeum honlapjáról tölthetik le a róluk készült.

Reflexek

Te vagy a fény az éjszakában? Látogass el a Néprajzi Múzeum sátrához és készíts finn design-os fényvisszaverőket. Aztán vigyázz, mert a bokorban is rád találnak! A saját kezűleg készített fényvisszaverőket a (M)ilyenek a finnek? c. kiállításunk sötét alagútjában is kipróbálhatjátok.


Reflexiók
Leplezz le izgalmas tárgyakat és világítsd meg saját gondolkodási folyamataidat! Tárgymeghatározás leírókartonokkal - tippek és a valóság. A játék lehetőséget kínál arra, hogy meghatározz egy múzeumi tárgyat: Vajon hol készítették és gyűjtötték? Mégis mikor? Mi lehet a tárgy élettörténete? Ismerd meg a tárgy valódi „identitását” és oszd meg a többiekkel, hogy miből következtettél saját tippjeidre!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

John Lennon

Legendás beszélgetésekből adott ki interjúkötetet a Playboy.

Fotó: Rácz Attila

Évekre visszanyúló hagyománya van már annak, hogy a Békéscsabai Jókai Színház időről időre vendégül látja egy-egy előadásán a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, az utazásukat is biztosítva.

borító

Megjelent Czanik Balázs új receptkönyve.