Megnyitott a 24. ARC közérzeti kiállítás

A 24. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. A tárlat egy hónapon keresztül, szeptember 13-tól október 13-ig az újbudai Bikás parkban lesz megtekinthető éjjel-nappal.

Az ARC hagyományaihoz hűen az alkotói szabadság jegyében a felkínált témakörön kívül más ötlettel, témával is szabadon lehetett pályázni.

Idén sem csak egyetlen ember gondolatai vezették a díjazott képek kiválasztását. A 730 pályamunka sorsáról 20 szakemberből álló zsűri döntött.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2024. szeptember 13-án, egy sajtónyilvános díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Rivasz Gergő, "Haszonélvezeti jog" című alkotása kapta. Második helyezett Varga László, "Új arisztokrata családok" című képe lett. Harmadik helyezést ért el Safranek Zita, "Családi örökség" című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Gézamalac, "Magyar Pétermesék" című műve kapta.

Újbuda különdíját Vermes Zita, "Kutyás Park" című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki fontos társadalmi kérdésre progresszív módon reflektál és cselekvésre ösztönöz.

Budapest különdíját Venczel Zoltán, "Megváltoztak a dolgok" című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, akinek pályamunkáját a Budapest Brand kollégái egy demokratikus folyamatban kiválasztották.

A Civilizáció koalíció által alapított és a Magnet Bank támogatásával létrehozott Civil Szívvel díj azt az alkotót illette, akinek pályaműve a leghitelesebben ragadta meg a civilek mindennapjait, a hazai civil társadalom helyzetét. A Civil szívvel díjat Rados Katalin, Csöngei Adrienn, Paul Dorothy: "A szakma fájdalma – Így vagyunk mi szülésznők" című munkájával nyerte el.

A Hammer Agency különdíját Szunyog Sára, "Nagyi utazik" című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott. 

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2024. október 13-ig! A közönségdíjazott alkotást 2024. októberében teszik majd nyilvánossá.

A kiállítással kapcsolatos minden információ megtalálható a www.facebook.com/arcmagazin, valamint a https://arcmagazin.hu weboldalakon.