Improvizációs színházat nyitott a Momentán Társulat

A Momentán Társulat sok éven keresztül, sok helyszínen játszott befogadott társulatként vagy társbérlőként. Most, 7 év után megnyitja saját impróközpontját a belvárosban, az Ó utca 4. alatt. Ez a hely az IMPRÓ – kreatív töltőállomás, ahol november 5-én veszi kezdetét az új évad.

A társulat célja az improvizációs műfaj magyarországi bázisának megteremtése. Hogy legyen egy olyan hely Budapesten, ahova az emberek azért járnak, hogy improvizációs előadásokat nézzenek. Felszabaduljanak és átéljék a kreativitás örömét. Az IMPRÓ nemcsak a Momentán Társulat előadásainak, felnőtt- és gyerekkurzusainak, workshopjainak lesz állandó otthona. Vendégül lát majd olyan csapatokat, amelyek előadásai valamilyen módon szintén az improvizációból és az improvizációs technikákból táplálkoznak, továbbá szakmai találkozók, műhelymunkák és egyéb kreatív programok lebonyolítása is szerepel a hosszú távú tervek között.

Az improvizáció korántsem csak az önmegvalósításról szól. Ennek a formának – legyen szó éppen szórakoztató előadásról, készségfejlesztő oktatásról vagy önismereti tréningről – lényege az interaktivitás és a kreativitás. Az impróközpont célja a mindenkiben meglévő kreativitás-potenciál feltárása és fejlesztése. Hasonlóan fontos szempont a lazítás, a felszabadítás, a feloldás; ezekre különösen nagy szüksége van a magyar társadalomnak. Az improvizációs színházban – ebben a külföldön már évtizetedek óta népszerű műfajban – a humor, a könnyedség és az empátia lehet válasz vagy megoldás egy-egy problémára. A kreatív műhely biztosítja, hogy az improvizáció, mint önálló műfaj, valahol félúton a színház és a stand up között, jelen legyen a magyar kulturális élet palettáján.

Az IMPRÓ – amellett, hogy színház és oktatási központ – ideális találkozóhelyként is működik. Az ide betérő látogató kényelmesen és kellemesen érezheti magát az előadásokon kívül is az alagsorban kialakított büfében.

A Momentán Társulat itt kezdi november 5-én nyolcadik évadát és várja új és visszatérő közönségét. Továbbra is műsoron lesz a filmes elemekkel tarkított HáziMozi, a hétköznap örömeire és bosszúságaira épülő Közélet, a minden témát felvonultató klasszikus RögvEst és az Ütközet, ahol két csapatban, egymás ellen küzdenek a társulat tagjai – még mindig 100%-ban a közönség ötletei alapján.

Saját előadásaik mellett olyan alkotókat is terveznek meghívni, akiknek munkája meghatározó az adott területen. Az IMPRÓ – kreatív töltőállomás programja tehát a Momentán Társulat előadásaiból, oktatási kurzusokból és meghívott alkotók munkáinak bemutatásából áll össze.

A társulat tagjai:
Bódy Gergely, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi
Zenei vezető: Pirisi László

Előadások novemberben:

  • november 5., 16., 21., 27. 19.00 RögvEst
  • november 7. 19.00 HáziMozi (Vámpírfilm)
  • november 12. 19.00 Ütközet - Momentán vs. Momentán