2011 Grammy Nominees

A Recording Academy által működtetett Grammy Recordings a Sony Music együttműködésével jelenteti meg a "2011 Grammy Nominees" című albumot, amely az 53. Grammy-díjátadó előadóit és dalait helyezi előtérbe.

A 19 dalt felvonultató kiadvány január 24-én kerül a boltok polcaira, és a lemezeladásokból származó bevétel egy részét a MusiCares Foundation és a Grammy Foundation javára ajánlják fel - két olyan jótékonysági intézmény számára, melyet a The Recording Academy hozott létre.

A rendkívüli hírek és exkluzív tartalmak a rendezvény Twitter-oldalán jelennek meg folyamatosan: www.twitter.com/thegrammys, valamint Facebook-tagok is értesülhetnek róla az alábbi címen: www.facebook.com/thegrammys, és a YouTube csatornára is érdemes feliratkozni.

"A felvételek kivételes keveréke az idei évi tehetséges Grammy-díjra jelöltek felejthetetlen és utánozhatatlan műveit tartalmazza, nagyon különleges a dallista"- mondta Neil Portnow, a The Recording Academy elnöke. "19 különböző dallal ez a kiadvány minden zenei rajongó számára minőségi felvételeket kínál. Büszkék vagyunk arra és örömmel tölt el bennünket, hogy most először a Jive Records csapatával dolgozhattunk együtt ezen a projekten, és már alig várjuk a következő sikeres, toplistás Grammy-albumot."

"A "2011 Grammy Nominees" album az év legjobb művészeit és dalait vonultatja fel minden korosztályból, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a The Recording Academy csapatának partnerei lehetünk, és az elmúlt év legmeghatározóbb dalainak gyűjteményét jelentethetjük meg." - mondta Ivan Gavin, az RCA/Jive Label Group operációs igazgatója. "Ráadásul azzal, hogy ilyen nagyszerű zenéket válogattunk össze, a zenei rajongóknak is adtunk egy lehetőséget, hogy támogassák a MusiCarest és a Grammy Foundationt - két olyan jótékonysági szervezetet, amely a művészek közösségéért létezik."

2010. december 28. 22:45 - 2011 GRAMMY Nominees ©2011 GRAMMY Nominees
2011 GRAMMY Nominees

Az albumon olyan dalok kaptak helyet, melyeket a leginkább ismert kategóriákban jelöltek Grammy-díjra, így a 19 dal a következő kategóriák jelöltjeit tartalmazza: az év felvétele, az év albuma, az év dala, legjobb férfi pop vokál előadás, legjobb popelőadás duóban vagy csoportosan vokállal. Az album anyaga a nagyobb lemezkiadó cégekkel közösen került kiválasztásra, és évről évre váltakoznak a labelek is.

Az 53. Grammy-díjátadót hazánkban február 14-én, hétfőn hajnali 5 óra körül láthatjuk élőben a Los Angeles-i Staples Centerből.