Büfésből milliomos - Üvegtigris 3

Kicsit mindig félek, ha egy általam kedvelt filmnek elkészítik a folytatását. Ilyenkor mindig benne van a pakliban, hogy nem sikerül olyan jól. Szerencsére ez jól sült el!

Rudolf Péter harmadik alkalommal is sikerre vitte a büfékocsi szereplőinek életét. Különösen nagy dolog ez annak fényében, hogy ő maga rendező is és a főszereplő is. Sokan véreztek el ilyen párosításon, de ő harmadszorra is megcsinálta!

Nekem egyébként ez a harmadik rész tetszett eddig a legjobban, annak ellenére, hogy vannak benne eltérések az előző két filmhez képest. Például nem az Üvegtigrisben és annak környékén játszódik a sztori, feltűnik egy új szereplő, szerepet kap egy „exBarátok köztös” színésznő. Azt gondoltam, hogy ez mind olyasmi lesz, melyek miatt elbukhat a film, de nem így lett!

A sztori elején még minden a megszokott kerékvágásban folyik Lali (Rudolf Péter) és Sanyi (Horváth Lajos Ottó) várják a vendégeket az Üvegtirsisnél. Persze, ahogy már megszoktuk nem igazán tolonganak a vendégek, vagy ha igen akkor azokat sajátos módon szolgálja ki a büfékocsis. Természetesen még mindig itt támasztják a pultot Lali barátai: Csoki (Csuja Imre), Gaben (Reviczky Gábor), vagy Cingár (Szarvas József). Róka (Gáspár Sándor) pedig még mindig rakodóhelynek használja Lali terültét, most éppen legalább száz dinnyével érkezik. Amitől Lali megint dührohamot kap, olyannyira le akarja lőni Rókát, de (egy fogpiszkáló miatt) megcsúszik egy dinnyén és beveri a fejét. A többiek azt hiszik, hogy amnéziás, tulajdonképpen egy darabig mi sem tudjuk, hogy mi történt Lalival. Az éppen arra járó mentősök is megvizsgálják, akiknek lerobban az autója. Ennek később még lesz jelentősége, nagyon vicces jelenet játszódik majd le a mentőautóban!

A nagy felfordulás közepette luxusautójával megérkezik a tetőtől talpig márkás ruhákat viselő férfi, akit Kamarás Iván alakít. Ő dr. Csopkai Ferenc sztárügyvéd. Lali döntést hoz, elhagyja az Üvegtigrist méghozzá Feri szuperjárgányával. Azt nem veszi észre még akkor, hogy Sanyi is beszállt az autóba. A többiek egy ideig úgy gondolják Lali visszafog jönni, csak megy egy kört az autóval. Azt hiszem eredetileg Lali is így tervezi, de útközben találkozik Nikivel (Szabó Erika). A lánynak lerobbant az autója, így Lali felajánlja, hogy felviszi Pestre, ahova a lány tart. Mivel Niki dúsgazdagnak hiszi vele tart. Lali azonnal beleszeret a modell lányba, és el akarja kápráztatni, így dr. Csopkai Ferencnek adja ki magát. Niki kicsit kételkedik a férfiban ezért próbára teszi: beüti az autó GPS-ébe Feri házának koordinátáit. Lalinak azonban mázlija van, viszonylag zökkenőmentesen bejutnak a házba, így tovább játszhatja a Don Juan-t.
Ám ekkor váratlanul megérkezik Feri felesége (Pikali Gerda), aki Nikivel találja szembe magát, és azt hiszi, hogy a modell lány férje szeretője. A nő kidobja Nikit a házból és bosszút esküdve Lali karjaiba menekül. Ekkor azonban megérkezik Feri tényleges szeretője (Ruttkay Laura), aki hosszas beszélgetésbe kezd a feleséggel. Végül arra a döntésre jutnak, hogy Nórának is Lalira van szüksége.

Eközben az igazi Feri mindenáron szabadulna már az Üvegtigrisből, amit persze a többiek nem hagyhatnak. Leütik, mentőbe rakják, lekötözik, mindent megpróbálnak. Miután látják, hogy Lali nem fog visszajönni utána indulnak, Ferit pedig Rókára bízzák.

Lali végül kiszabadul a két nő fogságából és Sanyival együtt elmennek Niki fellépésére az Európa hajóra. Megérkeznek a többiek is, majd Feri is. Mindenre fény derül, így Lali anyagi helyzetére is, ezért Niki döntést hoz...

Ha tetszett az első két rész akkor szerintem ez is fog, ha szereted Lalit, Sanyit és a többieket akkor is! Nekem nagyon sok jelenet tetszett, de mégis a kedvencem amikor Sanyi húsz ezresekből hajtogat csónakokat a medencében. Ajánlom a filmet, ha szeretnél közel 100 perc önfeledt szórakozást, nevetést, kikapcsolódást.

9/10 pont

Üvegtigris 3 - magyar vígjáték, 100 perc, 2010
Rendező: Rudolf Péter
Szereplők: Rudolf Péter, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Kamarás Iván, Szabó Erika, Pikali Gerda, Ruttkay Laura