2018. november 20. - kedd

Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens: Pedig szeretjük egymást

Kinyomtatom...

Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens: Pedig szeretjük egymástEzt a címet nem én találtam ki, ez egy könyv címe, írói: Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens. A szerzők nemzetközileg elismert családterapeuták, akiknek az előadásain a címbeli mondat folytatásaként sokszor azt a kérdést tették fel „hogyan éljük túl a félrelépést?”.

Mi van akkor, ha félrelép a pár egyik tagja és … de, írják a szerzők, vannak olyan párok, ahol a félrelépés nem nagy ügy. Így aztán azoknak a pároknak szánják a könyvet, ahol a félrelépés problémát jelent. Az utóbbi esetben van, aki mindent bevall vagy legalábbis bevallana. Van, aki tagad körömszakadtáig. Mit kellene tenni? A szerzők meggyőződése, hogy stabilabb és kielégítőbb kapcsolathoz vezet, ha sikerül együtt feldolgozni a félrelépést a párnak. A harmadikkal való kapcsolatot különböző szakaszokra osztják fel, például: a viszony létesítése vagy gyanakvás és tagadás szakasza. A könyv fejezetei ezekkel a szakaszokkal foglalkoznak.

Nincs két egyforma félrelépés. Mindegyik külön történet – állítják a szerzők. Életből hozott példákat sorolnak föl, s a példák mellett írnak lehetőségekről, esélyekről, amelyekkel visszaállíthatók a régi párkapcsolatok vagy kevesebb sérüléssel lehet kijönni belőlük. Nem vagyunk egyformák, éppen ezért a megoldások sem egyformák.

Sokat tanulhatunk, ha sikerül feldolgozni a viszonyunk tanulságait – írják a szerzők. Akarat és elhatározás kérdése. A könyvet ajánlom azoknak, akiknek probléma a félrelépés – vagy az ő félrelépésük, vagy a párjuké. Ha él bennük az eredeti kapcsolat visszaállításának az igénye, nagy valószínűséggel találnak benne útmutatást saját problémáik megoldására. Mindig saját magunknak kell meghozni a döntést, de ehhez bizony elkel a segítség. Most itt van ez a könyv, ha szükséged van rá, fogadd el a segítségét….

Alfons Vansteenwegen és Maureen Luyens: Pedig szeretjük egymást, 2011
Ursus Libris kiadó, ISBN: 978 963 9718 37 1

Még nem értékelted

Megvettem a konyvet , mert a

Megvettem a konyvet , mert a kiutkereses a masik fel hatarozatlansaga szo szerint megsemmisit.A konyvek legalabb lenyugtatnak. Csak egy baj van , hogy egyedul olvasom. :-((((((

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.