2018. június 20. - szerda

Francia filmek a 20. Budavári Borfesztiválon

Kinyomtatom...

Amíg a várban a 20. Budavári Borfesztiválon francia borokat kóstolgatva, addig a budapesti Francia Intézetben két film kapcsán kerülhetünk közelebb a francia borászathoz.

Ki így ki úgy szeretné megközelíteni az idei vendég nemzet borászatát és borait. Én most a filmművészeti oldalát ajánlanám. Már csak azért is mert "A bor univerzuma – a kóstolás művészete" című film valójában egy dokumentum film a borkóstolás különféle fontos tényezőiről. Kezdve a pohár formájának fontosságával vagy a bor hőmérsékletével egészen a hordó faanyagának és a technológiának a bor ízére gyakorolt hatásáig. Az hiszem nem kell ecsetelnem, hogy a film által szerzett tudás már a borfesztiválon is hasznosítható. És talán kik tudnának többet mutatni a franciáknál ezen a téren.

A másik a Te legyél a fiam! egy friss 2011-es film, egy francia borászról szól, akit az a kérdés foglalkoztat vajon fia alkalmas-e borászatának öröklésére, ugyanis egy sokkal karizmatikusabb és tehetségesebb gyerekről álmodik.

Szeptember 8. 19.00
A bor univerzuma – a kóstolás művészete (L’univers du vin – l’art de la dégustation)
2007, 60 p., francia nyelven, magyar hangalámondással
r.: Daniel Amorin

Szeptember 9. 19.00
Te legyél a fiam! (Tu seras mon fils)
2011, 92 p., francia nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással, r.: Gilles Legrand, Főszereplők: Niels Arestrup, Lorànt Deutsch

Még nem értékelted

Lorand Deutsch

Nem tartotta szükségesnek megjegyezni a cikk írója, hogy Lorand Deutsch '56-os kivándorlók leszármazottja, Franciaországban született, magyar családban nevelkedett. Awikipédiában magyarul egy szót sem találtam róla.

Lorand Deutsch

Elnézést, figyelmetlenségből nem írtam nevet.

Az eheti FIGARO címlapján szerepel Lorand Deutsch és a "Hexagon" című könyvét méltatja egy hosszú cikk.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

20 éves születésnap

Minden várakozást felülmúlóan növelte árbevételét a Praktiker 2017-ben.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!