Tim Burton rendezi a "Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei"-ből a filmet

 
 
2011. december 19. 14:23 -   ©Vándor
 
Ennél jobb hírrel nem is lehetne befejezni ezt az évet. Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagy volt a tülekedés a könyv megfilmesítési jogáért, amelyet végül a 20th Century Fox stúdió nyert el. Most pedig bizonyossá vált, hogy Ransom Riggs világsikerű regényéből valóban film készül. És nem akármilyen stábbal.
 A rendező, Tim Burton, aki  számos nagy sikerű filmet készített, többek között Ed Wood, Támad a Mars!, A majmok bolygója, az Ollókezű Edward, a Nagy hal, a Charlie és a csokigyár filmeket jegyzi. Forgatókönyvíró: Jane Goldman, az X-Men: Az elsők, Az adósság,Ha/Ver filmek írója. Dylan Clark és Peter Chernin (A majmok bolygója, a Lázadás) és Jeno Topping (a Charlie angyalai sorozat) lesznek a projekt producerei.
A filmet várhatóan 2013 második felében mutatják be az Egyesült Államokban.
A deadline.com weboldal tudósítása szerint a könyvcím alapján azt is gondolhatnánk, hogy ez egy régi Tim Burton film, de nem! Burton: „Ez a cím egészen úgy hangzik, mintha én találtam volna ki a 90-es években, amikor még írogattam mindenfélét. Várjon, megnézem a jegyzeteimet - majd levesz egy óriási könyvet a polcról és kinyitja a halálfejes lakatot rajta. Nem, tévedtem, ezt tényleg nem én írtam. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című regényt valójában Ransom Riggs írta több tucat kifakult korabeli kép alapján, amelyek fura, néha ijesztő, de mindenképpen meghökkentő alakokat ábrázolnak. „
 
A könyv jogait, amely 2011 júniusában jelent meg az Egyesült Államokban eddig 30 országba adták el, és 27. hete szerepel a New York Times Best-Seller listáján.
A Kossuth Kiadó 2011. november 9.-én jelentette meg és jelenleg is a hazai sikerlisták élén áll. Különleges, izgalmas regény, amelynek a története különböző korokból és különböző emberektől származó réges-régi fényképekre épül. A könyv facebook-oldala már több mint 100 ezres látogatótáborral dicsekedhet.
Különlegesség még, hogy a Kossuth Kiadónál november 8-án megjelent könyv elektronikus könyvben is kapható – kizárólag a Multimédiaplázában (www.multimediaplaza.hu).
 
Bővebb információ a könyvről, interjú a szerzővel, a fordítóval az alábbi linkről letölthető:
 
Kossuth  Kiadó sajtóközleménye, 2011.december 20.