Björk a Heineken Balaton Soundra sem tud jönni

Az elmúlt hetek hírei szerint Björk – hangszálproblémára hivatkozva – több esetben mondta le Biophilia című legújabb albumát bemutató világkörüli turné állomásait. Sajnos ma már az is biztos, hogy Heineken Balaton Soundon sem lép fel az izlandi énekesnő.

Tavaly jelent meg Björk legújabb lemeze, a Biophilia, melynek turnéján több teltházas koncert után április közepén – orvosa tanácsára - kénytelen volt lemondani két Buenos Aires-i koncertjét, majd jött a hír, hogy nem vesz részt a brazil Sónar São Paulo fesztiválon sem. “Az énekesnőnek göböket találtak a hangszálain, amik hosszú távon akár maradandó károsodást is okozhatnak”- írta a Lángoló Gitárok blog.

“Akkor még bizakodtunk, hiszen az énekesnő javulásról számolt be Facebook oldalán és reményét fejezete ki, hogy minél hamarabb pótolhatja az elmaradt fellépéseket. Azt reméltük, a zamárdi koncetet nem fenyegeti veszély” – nyilatkozta Fülöp Zoltán, a Heineken Balaton Sound főszervezője.

Mától azonban biztossá vált a hír: Björk nem tudja vállalni magyarországi fellépését sem.

“Reméljük, Björk mihamarabb felépül és pótolhatjuk az elmaradt koncertet, amelyet nagyon vártunk. Tíz héttel a kapunyitás előtt kollégáinkkal most gőzerővel azon dolgozunk, hogy a megüresedett vasárnapi headliner-pozíciót pótolni tudjuk a programban. Remélem, hogy napokon belül jó hírrel szolgálhatunk a közönségünknek” – tette hozzá Lobenwein Norbert, a Heineken Balaton Sound másik házigazdája.