2018. november 21. - szerda

"Parti" a Könyvfiesztán

Kinyomtatom...

kfKönyvfiesztáról – tudod mi az a Könyvfieszta? Pontosabban a Karácsonyi Könyvfieszta? Van itt egy remek oldal, de mielőtt rákattintanál, ajánlom:
Helyszín: Akvárium Klub, Aranyalma terem,
Időpont: december 13-án, csütörtökön 19 órától,
És mi lesz ott? Parti Nagy Lajos dedikál a Karácsonyi Könyvfiesztán, a Magvető Kiadó standján.

Például mit? Fülkefor és vidéke – Magyar mesék

A nép forog, az alaptörvény pihen
,,Egyszer volt, hol nem volt, avvót, hogy mán szabad választások keretibe kitakarodtak a magyarok fődjirűl a tatárok, oszt I. Fülkefor lett a kerál. Vót es öröm, vígan zakatót a Nemzeti Együttműködés Rendszere, Rolex karóra se jobban. Még pár bakarasz, pár csipisz iramodás, oszt eppoly jó lesz minékünk, mint Kádár apánk alatt az annóba, teprenkedett a nép, mer mind azt látta a keráli tévébe, hogy siker hág sikerre, sarkalat sarkalatra, és kalap. Rendes, istenfélő magyar nép vót, nem úgy, mint az előző, emmán tutta, hogy csak az lessz, ami bé vagyon ígérve, megszorítás penig nem vót, amíg meg nem haltak."

Ez a könyv az első évet, az első 53 írást tartalmazza abból a sorozatból, amit 2011 áprilisában kezdtem el írni az Élet és Irodalom Páratlan oldalán, Magyar mesék címmel. Ezek természetesen álmesék, a népmese bizonyos elemeit, nyelvét imitáló teherbíró kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, hazanzák, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába „becsatornázzam” az írói, állampolgári köz-érzetemet. (Parti Nagy Lajos).

És most itt a link, http://konyvfieszta.blogspot.hu/p/programok.html katt – mindent, de mindent meg lehet tudni a Karácsonyi Könyvfiesztáról!!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Melissa Albert első regénye, a könyv filmesítési jogát a Columbia Pictures vásárolta meg.

plakát

Rejtőnek valóságos legendáriuma van, bár a róla keringő életrajzi anekdoták nagy részét nem támasztja alá tényanyag.

borító

Nemcsak a jó dumák öltöztettek, de egy jó ritmusban megnövesztett barkó vagy az egyetlen tökéletes helyre felhelyezett jelvény is.