Sokszemközt

Pályázati felhívás középiskoláknak színházpedagógiai programban való részvételre. „Azt hiszed, hogy átlátszó. Belelátsz, és akkor meglátod – a láthatatlan látható.Ez egy kilátó, a falak felett átlátó, az átlátszót is meglátó.Előttünk, hogy láttassunk, hogy amit szeretnél, kilátóról láthasd, átláthass és beleláthass, legyen az is átlátszó – ahol a láthatatlan láthatóvá válik.”

A Magyar Színház profilváltáson ment keresztül, a 2012/13-as évadtól kezdve mint ifjúsági és családi színház működik. Ennek a változtatásnak a következő eleme a 2013/14-es évadban beinduló KiBelátó Komplex Színházpedagógiai Program.
Kulcsszavaink a kíváncsiság, a felfedezés, a kísérlet és a párbeszéd. Szeretnénk nem csupán szolgáltató lenni – célunk, hogy a Magyar Színház a közönsége és kiváltképp a felnövő generáció partnerévé váljon.
A Sokszemközt Program
A program keretében hosszabb távon kívánunk együttműködni egy-egy osztállyal. A projekt hat-nyolc alkalmat, plusz az előadás megtekintését öleli fel. A projekt során a résztvevő osztályok betekintést nyerhetnek a színház mindennapjaiba, a próbafolyamatba, partnereivé válhatnak az alkotóknak, illetve a készülő előadás által felvetett problémák és kérdések kapcsán együtt gondolkodhatnak, ötletelhetnek a közreműködőkkel is.

Az I. projektben keretében a Szent Gellért Katolikus Gimnázium és a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont egy-egy osztályával gondolkodtunk közösen a Vidovszky György rendezésében színpadra állított Közellenség kapcsán.
A II. projektben a Kürt Alapítványi Gimnázium és a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium vehetett részt a Nagy Péter rendezte Romeo és Júlia próbafolyamatában.

Pályázat kiírója: Pesti Magyar Színház – KiBelátó Program
Pályázók köre: 15-20 évesekből álló iskolai csoportok, osztályok; színjátszó csoportok
Pályázat beadási határideje: 2014. március 21. péntek 23:59

A projektekről részletesebben: kibelato.blogspot.hu