2018. szeptember 25. - kedd

Budapesti Tavaszi Fesztivál 2014 - Hidden Roots, Karosi Júlia lemezbemutató

2014. március 26-án 20 órától, a Bálnában a fiatal énekesnő saját kvartettjével rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is, a második lemeze Hidden Roots címmel jelenik meg 2014 márciusában, a New York-i Dot Time Records gondozásásában.

A kvartett tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron - zongora, Bögöthy Ádám - bőgő, Varga Bendegúz – dob

A lemezen közreműködik a New Yorkban élő fiatal szaxofonos, Tobias Meinhart 

A lemezen két számban közreműködik: Kovács Linda énekes is.

Az album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A témák instrumentálisak, az ének egyenrangú szerepelt játszik a szaxofonnal. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. A vokál effektet és loop-ot használ, amely modern hangzást kölcsönöz a  zenekarnak, s izgalmas groove-okkal gazdagtja a zene szövetét.

Meghatározó a ritmikai változatosság, néhol folkos hatás, szöveg nélküli, instrumentális témákkal. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. szeptember 27. (csütörtök), 19.30, Papp László Budapest Sportaréna.

Ed Sheeran

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.