A Chandler-krimik és a film noirok világa Budapesten, napjainkban

A 2014. május 7-i bemutató után május 29-én Bodzsár Márk: W. úr üzenetével ismét találkozhatunk az Átrium Film-Színházban.

Bodzsár Márk: W.úr üzen című darabját Raymond Chandler Hosszú álom c. krimije ihlette. A pesti alvilágot, az éjszakai életet mutatja be parádés szereposztásban. A W. úr üzen a 2013-as Titánium Színházi Szemle Átrium-díjasa.

Malkin szájában Sherlock Holmes-i pipa lóg. A hasisfüst puha takaróként teríti be a magánnyomozó irodát, ami egyúttal nepáli büfé is, valahol a pesti romkocsma negyedben. A mámor ködét telefoncsörgés oszlatja el. W. úr az. Valaha rendőr volt és Malkin főnöke. Most haldokló maffiózó, aki a rózsadombi villájába szólítja az egykori tanítványt. W. úr veszedelmesen vonzó ikerlányairól kellene levakarni egy piti kis zsarolót. Malkin szemei az áramvonalas női lábakra tapadnak, és a tűsarkúk nyomába szegődik, amik Bifsztekhez, az éjszakai élet új császárához vezetik el. Bifsztek veszélyt jelent W. úr lányaira, és ez felébreszti a Malkinban szunnyadó kopóösztönt. Az egykori főnökéért megtenne bármit. Pedig lehet, hogy nem kellene...

A W. úr üzen a Chandler-krimik és a film noirok világát idézi meg, de nem a harmincas évek fülledten elegáns Los Angelesében játszódik, hanem napjaink Budapestjén. A figurák a képzelet szülöttei, és mindannyiunk nagy szerencséje, hogy csak az előadás világában léteznek.

Szereplők: Börcsök Enikő, Rába Roland, Stork Natasa, Szabó Emília, Szabó Kimmel Tamás, Ötvös András, Matisz Flóra
Jelmez: Tihanyi Ildi, díszlet: Szabolcs János, zene: Matisz Flóra.

Rendező: Bodzsár Márk
Bodzsár Márk 1983-ban született Budapesten, 2004-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró-dramaturg szakára. Első rendezői és forgatókönyvírói munkája A masculinum felé című rövidfilm, Spiró György azonos című novellájából. 2007-es, Bloody Mary című kisjátékfilmjéért elnyerte az év legjobb vizsgafilmjének járó Simó Sándor-díjat. 2009-ben forgatta a Hajónapló-sorozat részeként a Levegőt venni című tévéfilmet, amely egy évvel később a Kamera Hungárián dramatikus kategóriában fődíjat kapott. Az HBO Társas játék című sorozatának első évadában forgatókönyvíróként dolgozott. A 2013 őszén bemutatott Isteni műszak az első nagyjátékfilmje, amely a Portói Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjban részesült.