"Terítve 2014"- kortárs karácsony a Latarkában.

Idén is ajándékozz kortársat! Lepd meg szeretteidet fiatal képzőművészek alkotásaival!

A Latarka Galéria 2014. december 16. és 18. között immár hagyományt teremtve, idén is megrendezi nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát. A vásáron közel 60 hazai és nemzetközi (lengyel és török) alkotóművész munkája lesz látható és megvásárolható. A terítéken szereplő művek mindegyike egységesen 30 ezer forint értékben kerül eladásra. A Latarka karácsonyi akciójának célja nem más, minthogy a műveket elérhető áron kínálja a nagyközönség számára, újra kedvet és divatot teremtve ezáltal a művészet élvezetéhez és pártfogásához.

A Latarka idei terítékén egyaránt szerepelnek a most feltörekvő legfiatalabb generáció munkái (Ezer Ákos, Makai Mira, Molnár Zsolt, Nemes Anna, Pap Ramóna,Tripo), ugyanakkor a már befutott alkotók is erősítik a listát. (Bernáth András, BMZ, Halmi Horváth István, Horror Pista, Robitz Anikó, Stark Attila, Verebics Ági és Verebics Kati, Wahorn András).

A nemzetközi művészek közül a lengyel származású, de hazánkban alkotó Katarzyna Karpowicz festőnő elvarázsolt atmoszférájú képeit és a török származású, de Angliában élő Ayse Simsek munkáit ajánljuk szíves figyelmükbe.

Műfaji bontásban idén is lesz absztrakt: Alexandra Dick, Bernáth András, Esse Bánki Ákos, Halmi Horváth István, Makai Mira, underground: Menyhárt Tamás Menyus, Bódis Barnabás, női vonal: Kusovszky Bea, Verebics testvérek, Pap Ramóna, politikai: Huszti János, Ladányi Tóth Miklós, Vörös Krisztián, és urbán káosz: Bakó Tamás, Jánosi Anna, Gyarmati Zsolt, Csernátonyi Lukács László, Lucza Zsigmond. A festmények mellett többek között a Párizstól New Yorkig kiállító Robitz Anikó fotómunkái is megvásárolhatóak lesznek.

„Terítve 2014” megnyitó: 2014. december 16. 19 órakor
Latarka Galéria, Budapest, Andrássy út 32.
A műtárgyakat a megnyitót követően 2 napig, december 17-én és 18-án lehet megtekínteni! A karácsonyi kiállításon és vásáron minden műkedvelőt és műgyűjtőt sok szeretettel vár a Latarka négy kurátora: Bánki Ákos, Bársony István, Tomasz Piars és Esse Bánki Ákos

A folyamatosan frissülő portfólió a Latarka Galéria blogján és a facebookon tekinthető meg.