Gary Moore emlékkiállítás a Rockmúzeumban.

Közeledik a zseniális és tragikusan elhunyt ír gitáros születésének 63. évfordulója.

A Rock Hírességek Csarnoka (rövidebben (Rockmúzeum) kiállítással emlékezik meg a nagyszerű zenészről, amely 2015. ápr.4 - a művész születésnapja - és május 3-a között, minden hétvégén 10 és 18 óra között tekinthető meg a RAM Colosseumban a Budapest, 1133 Kárpát u. 23. cím alatt.

Egyszerű, de a legjobb! Gary Moore termékeny és igen sikeres szólókarrierje mellett, olyan legendás zenekarokban játszott mint a Thin Lizzy, Colosseum II vagy a Skid Row, de igen kelendő volt session zenészként, vendégként is. Olyan zenészek tartottak igényt szolgálataira, mint George Harrison, Andrew Lloyd Webber, Greg Lake, Keith Emerson, B.B. King, Ozzy Osbourne, John Mayall, Paul Rodgers, Jack Bruce vagy Trilok Gurtu, hogy csak néhányukat említsük különböző műfajokból.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros, dalszerző, énekes lemezei és szerzeményei generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

2015. április 3-án, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten (az A38 Hajón) a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő nemzetközi Gary Moore emlékkoncert, melyen a gitáros testvére Cliff Moore is minden évben fellép, de további külföldi vendégek is érkeznek az eseményre.

A koncert másnapján, április 4-én az ír gitáros születésnapján nyílik meg a Rockmúzeumban az az időszakos kiállítás, melynek keretében ritka lemezeket és egyéb kiadványokat, fotókat és a felejthetetlen gitároshoz kapcsolódó érdekes és ritka emléktárgyakat tekinthetnek meg az érdeklődők, Európa egyik legátfogóbb gyűjteményéből összeállítva.