Idén másodszor startol a VisegRock!

Visegrád város önkormányzata másodszor is nekirugaszkodik a tavaly óriási sikerre és érdeklődésre számot tartó VisegRock fesztiválnak.

2015. június 13-án, szombaton ismét a jó zenéé, illetve a gőzölgő vadhús illatáé lesz a főszerep a visegrádi Duna - part Rendezvényterén. Tavaly Hobó és bandája frenetikus sikerrel idézte meg a harminc évvel korábbi Vadászatot, idén a P.Mobil (nem éppen nagyvárosi) farkasai garázdálkodnak majd a festői visegrádi Duna parton.

Mindemellett a Tűzkerék rajongók sem maradnak zenei csemege nélkül. Délután négy órától a siófoki Anonymus Blues Channel - amely immár tizennégy esztendeje fáradozik a veretes blues muzsika életben tartásán - indítja a nyolc óra hosszúságú programot. A zenekar emellett neves magyar és külföldi előadók opuszainak rock 'n roll illetve reggae stílusban való feldolgozását tűzte zászlajára. Őket a pécsi Junkie Jack Flash követi 17 órakor. Nevük alapján akár a Rolling Stones-műsorra is lehetne következni, ám ők mégis – egészen a 2012-es „alapító okirat” kelte óta - szigorúan a rock ’n roll muzsikát részesítik előnyben.

Este 6 órától kerül sor az immár hagyománnyá nemesült vadhúsfőző-verseny eredményhirdetésére, s a győztes értékes ajándékkal lesz gazdagabb a nap végére. A Ser on Stone a közeli Párkányból érkezve azzal a nem titkolt céllal lép a VisegRock fesztivál dobogójára, hogy különböző hazai és a külföldi blues-rock repertoárjával lopja be magát közönség szívébe. A Tűzkerék xT esztergomi formációját nem kell bemutatni: az idén negyedszázados banda Radics Béla örökségének ápolására esküdött fel 1990-ben, s e célkitűzéséhez máig hű maradt. A magyar gitárkirály fennmaradt dalainak interpretálásán túl saját szerzemények, illetve Cream és Jimi Hendrix darabok teszik változatossá, színessé a zenekar programját. Közvetlenül a fő attrakció előtt nem is rossz bemelegítés ez!

Farkasok völgye - Kárpát - medence címmel immár két kiadást is megért a P.Mobil legújabb albuma, amely – ha a MAHASZ is elismerné - egyértelműen aranylemezt eredményezne. Az Örökmozgó zenekar több mint negyvenöt évet húzott le jóban-rosszban-rock and rollban, kitörölhetetlen nyomot hagyva maga után a magyar zene történelmében. A fő-műsoridőben színpadra lépő csapat ígérete szerint a Farkasok völgye – Kárpát –medence CD friss anyaga mellett a kihagyhatatlan P.Mobil klasszikusok is terítékre kerülnek majd azon az estén.

Ha valaki találkozott már a talányos trash and roll műfajával, a The Rootsters trió sem lesz ismeretlen a számára. Mindenestre a P.Mobil fergeteges műsora után is érdemes még kitartani, hiszen a banda este 11 órakor lép dobogóra, hogy a kései szórakozásra vágyók igényeinek is megfeleljen. Mindenkit szeretettel vár egy szombati felhőtlen kikapcsolódásra a visegrádi Duna part, a tavaly átadott, igényes Rendezvénytér, a finom vadhús falatok, s persze nem utolsó sorban, az élő és elpusztíthatatlan rock and roll!

2015. június 13. - II. VisegRock
Visegrád – Rendezvénytér

Hirdetés