Monte Cristo grófja a Tokaji Fesztiválkatlanban

Szomor György dalaival mutatkozik be a klasszikus alkotás musical változata.

Az ExperiDance tánckara és a békéscsabai Jókai Színház közös produkciója a Monte Cristo grófja augusztus 29-én, szombaton a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán látható.

Az egykori Patkóbányában kialakított Fesztiválkatlant tavaly nyáron adták át a nagyközönségnek, a legkorszerűbb fény- és hangtechnikával felszerelt, 2500 fős nézőtérrel rendelkező színház szépen illeszkedik a csodálatos tokaji tájba. A szabadtéri színpadot körülölelő 30 méter magas meredek sziklafalak, a Bodrog közelsége, az egykori kőbánya különleges hangulatot teremtenek a hatalmas amfiteátrum változatos programjaihoz.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád szerint kapcsolatban áll az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet, és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben, de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Dumas – Szomor – Pozsgai: Monte Cristo grófja (musical két részben)
A Békéscsabai Jókai Színház előadása.
Rendezte, zenéjét szerezte, dalszövegek: Szomor György (Nádasdy Kálmán-díjas) Alexandre Dumas regénye alapján írta: Pozsgai Zsolt.
Koreográfus: Fejes Kitty, Dramaturg: Zalán Tibor
Főbb szerepekben: Vastag Tamás, Szomor György, Gulyás Attila, Gubik Petra.
Artisták: André Rolland, Kecskés György
Zenészek: Gulyás Levente, Szabó Imre, Benedekfi Zoltán, Szomorné Budai Mariann, Juhász Edit, Bogdán Gábor, Bereczki Gábor, Cseh István, Pfeff Márton, Geröly Mátyás, Szumper Ákos. Zenei vezető, korrepetitor: Gulyás Levente