Elindultak az első Wizz Air járatok Budapestről Nizzába és Baden-Badenbe

A heti kétszer induló járatok hétfőnként és péntekenként repülnek.

Nizza Párizs után az egyik legnépszerűbb turistacélpont Franciaországban, és Marseille után a második legnagyobb francia város a Földközi-tenger partján. A közvetlen WIZZ-járattal a magyar utazók egyszerűen érhetik el a híres Côte d'Azurt. Az első nizzai járat 142 utasával pénteken indult el, és nem egész két óra múlva le is szállt a gyönyörű francia tengerparton.

Baden-Baden, a délnyugat-németországi fürdőváros a francia és a svájci határ közelében, szintén népszerű turistacélpont termálfürdőivel és az Europa-Parkkal, amely a második leglátogatottabb szórakoztató park Európában. A magyar utazók ezt a célállomást is kedvelik, amit az is mutat, hogy már az első WIZZ gépen 158-an utaztak el Baden-Badenbe a hosszú hétvégére.

A most indított járatra a jegyek 8 990 forinttól (Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket) foglalhatók a wizzair.com oldalon.
A Wizz Air most indított budapesti útvonalai:
Budapest – Karlsruhe/Baden-Baden: Hétfő, Péntek - 8,990 forinttól
Budapest – Nizza: Hétfő, Péntek - 10,990 forinttól

“Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan vonzó útvonalakat indíthatunk Budapestről, mint a nizzai és a baden-badeni. Végre közvetlenül elérhető Magyarországról is a gyönyörű Côte d'Azur és Baden-Baden, amely tökéletes úticél a szépséges német, svájci és francia tájak felfedezéséhez. Már az első pénteki járatok nagyon népszerűek voltak. Szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek és Őexcellenciájának, Fournier nagykövet úrnak a megnyitón való részvételért, ahol hangsúlyozták, mennyire fontosak ezek az utak az országaink közötti kapcsolat szempontjából. Utasainknak és a hozzánk látogatóknak a lehető legszélesebb és legváltozatosabb hálózatot szeretnénk biztosítani, és köszönjük ügyfeleinknek, hogy ragaszkodnak hozzánk – a magyar gyökerű légitársasághoz.” (Tamara Mshvenieradze, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.)

“Több szempontból is örülök, hogy a Wizz Air újabb járat indult Magyarország és Franciaország között. A mindkét irányban egyre erősödő turizmus, a tény, hogy a Wizz Air Airbus gépekkel üzemelteti járatait, a lehetőség országaink gasztronómiai hagyományainak felfedezésére mind annak jelei, hogy Magyarország és Franciaország kapcsolata egyre erősebb, és ehhez az új útvonalak is hozzájárulnak. Külön örömünkre szolgál, hogy hosszú idő elteltével a magyar válogatott szerepelni fog a futball Európa-bajnokságon, és a mérkőzésekre szintén el lehet majd jutni a Wizz Airrel.” – mondta Őexcellenciája Eric Fournier, Franciaország budapesti nagykövete.