Barokk kuplé Négynegyedben a Zwack Múzeumban

Mezítlábas Zenészek, Falusi Mariann és Sárik Péter az első koncerten.

Barokk kuplé címen ad közös koncertet a Mezítlábas Zenészek művészcsoport két alapítója, Bodrogi Éva - énekművész és Koltai Katalin - gitár, lantművész és a Falusi Mariann-Sárik Péter jazz duó, valamint Szászvárosi Sándor - gambaművész a Zwack Múzeum és Látogatóközpont Négynegyed koncertsorozatának idei első estéjén.

2014 szeptemberében indította útjára a Zwack Múzeum és Látogatóközpont zenei programsorozatát Négynegyed címmel, amelynek keretében minden évszakban más-más zenei utazásra hívják a szervezők a komolyzene iránt érdeklődő közönséget. A koncertek közös célja a különböző műfajok közötti találkozások életre hívása. Ráadásul minden koncertet egy különleges program előz meg: egy órával az előadásokat megelőzően a látogatók múzeum túra keretében nyerhetnek betekintést a helyszínen található varázslatos régi lepárlóba, az „Unicum szívébe”.

A Mezítlábas Zenészek művészcsoport  kamarazenei, összművészeti, ifjúsági és kortárs zenei projektjeik kiemelt célja a nyitott és őszinte „mezítlábas" kommunikáció, mely lehetőséget teremt a művészetek és különböző társadalmi csoportok közti párbeszédre, és arra, hogy szélesebb közönséghez juthasson el kortárs és komolyzene.

Az eddigi zenés esteken részt vett már Herczku Ágnes és Nikola Parov, Krommer Lúcia, Tóth Mónika, Szalóki Ági, Juhász Gábor, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Bartek Zsolt, Érdi Tamás, a Gryllus-testvérek, valamint az Ensemble Sospiri (Kónya István és Szászvárosi Sándor).

A 2016-os évad első koncertjén Mezítlábas Zenészekkel foglalja el a Zwack Múzeum falait Falusi Mariann és Sárik Péter, Barokk kuplé címmel, amely különleges szórakozást kínál. A Barokk kuplé cím már önmagában utal arra az erős kontrasztra, mely a koncert zenei felépítését jellemzi. A barokk legszebb koncertáriái és a múlt század magyar sanzon világa bár hangzásvilágában igen különböző, közös bennük a szélsőségesen érzelmes reflektálás a velünk történtekre.

Ezzel játszanak majd az alkotók a múzeum falai között április 29-én este.
A sorozat további koncertjein a Mezítlábas Zenészek többek között Lackfi János költőt, Fekete László zsidó főkántort, Elsa Valle jazz énekest, valamint Horváth Kornél jazz ütőst látják vendégül.

2016. április 29. péntek este 19.30

Barokk kuplé a Zwack Múzeum és Látogatóközpontban
Budapest, IX. kerület Dandár u. 1.