2018. július 16. - hétfő

Újra SZ.I.N.T fesztivál a Jókai Színházban

Kinyomtatom...
SZ.I.N.T plakát

VI. alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Jókai Színház a Színitanházzal karöltve a Színi Iskolák Nemzetközi Találkozóját, amelyre május 5-8. között kerül sor a színház falain belül.

A fesztivál leginkább a szakmai találkozások szempontjából érdekes, de a sok tartós kapcsolat kialakítása sem utolsó szempont a szervezés részéről. Amellett, hogy óriási buli a diákoknak meglátogatni egy kőszínházat, akár egy másik országban, betekintést nyerhetnek abba a munkába, amely a mi műhelyeinkben készül. Ilyenkor minden osztály hoz magával egy előadást, amivel bemutatja a náluk folyó munkát.

A darabokon kívül a Színitanház igyekszik minél több színes programmal szolgálni a vendégeknek. A házigazda természetesen a békéscsabai Színitanház teljes diáksága lesz, akik gondoskodnak a jó hangulatról és a játékokról. Közös, interaktív játékokat tervezünk, beavatási ceremóniával, de lesz lélekemelő „bohóckodás”, illetve „színházbejárás” címen, humoros vetélkedő, tolmácsok segítségével; de tervben van egy közös „SZINTakció” minden csapatból egy fő szereplésével fél órás improvizációs előadás készítése, illetőleg „örömzene”, kreatív hangkeltő eszközökkel.

A rendezvényre öt iskola adta be jelentkezését. Érkeznek vendégek Szerbiából, Ukrajnából, Kaposvárról és Budapestről is. Az Újvidéki Művészeti Akadémia két magyar és egy szerb nyelvű osztállyal érkezik hozzánk, akik a Cernodrinski hazatérése, a Sexpeare és az Anton Ruletka című előadásukat hozzák magukkal. A Kijevből érkező vendégek Sławomir Mrożek: Mulatság című vizsgájukkal jönnek. A Gór Nagy Mária Színitanoda a Játékstílusok című workshopot hozza, a Pesti Magyar Színiakadémia pedig a Felhőfi-Kiss László Puncipoly című vizsgájával érkezik majd. Izgalommal várjuk vendégeink érkezését!

Az előadások bárki számára ingyenesen megtekinthetőek az Ibsen Stúdiószínházban.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cindarella jelenet

Az ExperiDance legújabb szuperprodukciója a Cinderella 2018. július 21-én a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán látható.

plakát

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tíz napon át várja a látogatókat.

Erwin Schrott

Zenei kuriózum és gálasorozat a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.