Izraeli fúvós zseni a Szimpla Kertben

Május 10-én, kedden Amir Gwirtzman ad izgalmas koncertet a Babel Sound Kedd koncertsorozat keretében.

A fúvós hangszerek nagymestere egyedül áll a színpadra, mégis teljes zenekari hangzást fogunk hallani. A művész régóta vendége a Babel Sound rendezvényeknek, a keddi koncerttel is az idei balatonboglári fesztiválra hangolódhatunk, ahol pedig július 19-én fog muzsikálni.

A színházi közeghez és nagyobb színpadokhoz szokott zenész számára új, különleges terep lesz egy kultikus magyar romkocsma. Szóló koncertjei során több mint 20 féle fúvós hangszert szólaltat meg. A hangszerek között szerepelnek a szaxofon család tagjai, klarinétok, skót dudák, az egyiptomi argul, a közel-keleti ney, az örmény duduk, a pán-ázsiai zorna és a világ különböző tájairól származó furulyák. Amir egyedi hangzását a karrierje során bejárt helyszínek és élmények alakították. A különböző kultúrák együttesen alkotnak egy izgalmas, többrétegű összhatást.

2009-ben megjelent Inhale-Exhale című lemezével egyidőben indult el szólóútján. Koncertjein looper segítségével - az egyes hangszerek szólamait felvéve, azokat egymásra építve - zenekari hangzást hoz létre. Korábban több mint 20 évig az izraeli Esta zenekar tagja volt. Számos nemzetközi turné során olyan rangos helyszíneken lépett fel, mint a New York-i BlueNote, a Los Angeles-i House of Blues, a washingtoni Kennedy Center.