2018. február 18. - vasárnap

Indul az idén két naposra bővült Visegrock fesztivál

Kinyomtatom...
Visegrock flyer

Június második hétvégéjén startol a 2016-os Visegrock.

A festői, Duna-parti környezetben immár harmadízben dörrennek meg a gitárok, csendülnek fel a rock megunhatatlan örökzöldjei, illetve újabb sikerdalai neves előadók tolmácsolásában. Ezúttal két estét is a bográcsok mellett, illetve a színpad előtt tölthet a kulináris és zenei élvezetekre éhes nagyérdemű.

Sorrendben a harmadik Visegrock fesztiválon két napon keresztül kilenc zenekar verseng a közönség kegyeiért. Idén beteljesül a 2014-ben megálmodott, ám soha ki nem mondott gondolat, miszerint három egymást követő esztendőben ismét színpadra lépnek a legendás Fekete Bárányok rocksztárjai. A sort (és a Visegrock fesztivált) Hobo és Bandája nyitotta az akkor harminc éves Vadászat felújított koncertelőadásával, majd a következő nyáron a P.Mobil mutatta be a Farkasok völgye – Kárpát-medence című új albumát. Idén június 11-én (szombaton) este ½ 10 től pedig Nagy Feró és a Beatrice hozza el – mint legutóbbi kiadványuk címe jelzi – a vidámságot és a rock and rollt. 

A fesztivál sikereire jellemző, hogy 2016-ban immár két naposra bővül a kínálat, persze a szombati napon a hagyományos vadhúsfőző versennyel, amelynek eredményhirdetésére 17.30 órakor, a zenei programok kezdete előtt kerül sor. Ám ahhoz vállalkozó kedvű és konyhaművészeti vénával megáldott alkalmi szakácsokra lesz szükség, és akiknek a jelentkezését 2016. június 5-én éjfélig várták.

A fesztivál első napján, 2016. június 10-én, pénteken a blues-muzsikáé a főszerep. 18 órától egy teljes órára a budapesti BluesSteel hozza el a visegrádi Duna-partra Texas füstös kocsmai hangulatát, őket hasonló hangulatban a felvidéki Easy Blues követi. Este 8 órától a magyar blues emblematikus alakja és basszusgitár-virtuóza, ezúttal a Póka Egon Experience élén tér vissza a fesztiválra. Aki nem láthatta a legendás Pink Floydot élőben, most az este „záróakkordjaként” ½ 10-től pótolhatja: a Hungarian Pink Floyd Show coverbandként úgy látványban, mint zenei tartalomban és kiváló minőségben, élethűen idézi fel az anyazenekar legnagyszerűbb szerzeményeit. 

A szombati nap (június 11.) kissé változatosabb és nem kevésbé szórakoztató programot kínál a fesztiválozóknak. Az ugyancsak felvidéki Butchers zenekar 17 órakor kezdődő rhythm & blues őrülete után egy órával, a rock-fanok legnagyobb örömére, a Headbengs veszi át a stafétát, illetve a színpadot. Őket a hangulatos rockabilly muzsika egyik állócsillaga a Naked Truckers követi (táncolni vágyók, figyelem!), majd a 20 órakor kezdődő másfél óra Radics Béla legjobb tanítványaié, az esztergomi Tűzkerék xT csapatáé lesz. S, ahogy már említettük, ½ 10-kor érkezik a baboskendős Nagy Feró a Beatricével, akik új dalaik mellett valószínűleg nem feledkeznek el a Pancsoló kislányról, a Boldog szép napokról, de a Nyolc óra munkáról sem… A nyolc óra szórakozás pedig kétszeresen is (belépődíjmentesen!) – pénteken és szombaton – adott annak, aki nem veti meg a finom vadhúst és nem utolsó sorban az igényes, jófajta rockmuzsikát. Amely, mint régóta tudjuk, örök és elpusztíthatatlan…

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.