Múzeumok Éjszakája a KOGART Tihanyban

A tavalyi évhez hasonlóan a Múzeumok Éjszakája programjába is bekapcsolódik a tihanyi kiállítótér.

A program 2016. június 25. 18:00 – 22:00:

18:00 – 19:00 Fessünk, rajzoljunk mint Matteo – foglalkozás gyerekeknek
A KOGART Kiállítások Tihany Matteo Massagrande fényekkel és színekkel teli képeivel várja a Múzeumok Éjszakája idei programját. Az olasz művész számos képének meghatározó eleme a padló - a színes-mintás csempék és járólapok szépségük alapján kerülnek egymás mellé és a festményekre. Ezen a kora esti foglalkozáson megpróbáljuk felderíteni a legkisebb múzeumba járók segítségével Massagrande padlóinak és csempéinek titkát: varázslatos mintákat színezünk, a legbátrabbak pedig saját minták tervezésével is megpróbálkozhatnak. A munkához és a nyári hangulathoz illően levendulaszörpöt kortyolgatunk az alkotás közben, a legszorgalmasabbakat pedig édes falatokkal jutalmazzuk!

19:00-tól filmvetítés: Shirley – A valóság látomásai

19:30-tól és 20:30-tól Ismerkedjünk Massagrande festményeivel - tárlatvezetés
Matteo Massagrande így mesél képeiről: "sokszor, mikor egy épületbelsőt festek, nem egy, hanem több tér létezik egyszerre. Sosem egyfajta tudományos elgondolásból közelítem meg a képet, ami aztán sokszor spontán módon, szinte magától születik meg. Gyakran a felénél kitörlöm, majd újrafestem. A kép folyamatosan fejlődik, átalakul. Természetesen van egy kezdeti elképzelés, de sosincs meg rögtön tisztán az alkotás a részleteiben. Nem megszorítást érzek ebben, hanem a kreativitás különböző szintjei között lévő különbséget".
Ezen a tárlatvezetésen közelebbről is megismerhetjük a művész képeit és azt a folyamatot, ahogyan az alkotás a művész kezei alatt megszületik.

21:00-tól Borkóstolás - találkozzunk a Gróf Buttler boraival
A Múzeumok Éjszakáján nem csak a szemnek, de a szájnak is szeretnénk kedveskedni - látogatóink nem csak a festmények látványával, de a Gróf Buttler borok ízeivel is kényeztethetik magukat, miközben borszakértőnk segítségével néhány izgalmas dolgot is megtudhatnak az ezen az estén felbontásra kerülő borokról.