2018. július 18. - szerda

Múzeumok Éjszakája a KOGART Tihanyban

Kinyomtatom...
Kogart Tihany plakát

A tavalyi évhez hasonlóan a Múzeumok Éjszakája programjába is bekapcsolódik a tihanyi kiállítótér.

A program 2016. június 25. 18:00 – 22:00:

18:00 – 19:00 Fessünk, rajzoljunk mint Matteo – foglalkozás gyerekeknek
A KOGART Kiállítások Tihany Matteo Massagrande fényekkel és színekkel teli képeivel várja a Múzeumok Éjszakája idei programját. Az olasz művész számos képének meghatározó eleme a padló - a színes-mintás csempék és járólapok szépségük alapján kerülnek egymás mellé és a festményekre. Ezen a kora esti foglalkozáson megpróbáljuk felderíteni a legkisebb múzeumba járók segítségével Massagrande padlóinak és csempéinek titkát: varázslatos mintákat színezünk, a legbátrabbak pedig saját minták tervezésével is megpróbálkozhatnak. A munkához és a nyári hangulathoz illően levendulaszörpöt kortyolgatunk az alkotás közben, a legszorgalmasabbakat pedig édes falatokkal jutalmazzuk!

19:00-tól filmvetítés: Shirley – A valóság látomásai

19:30-tól és 20:30-tól Ismerkedjünk Massagrande festményeivel - tárlatvezetés
Matteo Massagrande így mesél képeiről: "sokszor, mikor egy épületbelsőt festek, nem egy, hanem több tér létezik egyszerre. Sosem egyfajta tudományos elgondolásból közelítem meg a képet, ami aztán sokszor spontán módon, szinte magától születik meg. Gyakran a felénél kitörlöm, majd újrafestem. A kép folyamatosan fejlődik, átalakul. Természetesen van egy kezdeti elképzelés, de sosincs meg rögtön tisztán az alkotás a részleteiben. Nem megszorítást érzek ebben, hanem a kreativitás különböző szintjei között lévő különbséget".
Ezen a tárlatvezetésen közelebbről is megismerhetjük a művész képeit és azt a folyamatot, ahogyan az alkotás a művész kezei alatt megszületik.

21:00-tól Borkóstolás - találkozzunk a Gróf Buttler boraival
A Múzeumok Éjszakáján nem csak a szemnek, de a szájnak is szeretnénk kedveskedni - látogatóink nem csak a festmények látványával, de a Gróf Buttler borok ízeivel is kényeztethetik magukat, miközben borszakértőnk segítségével néhány izgalmas dolgot is megtudhatnak az ezen az estén felbontásra kerülő borokról.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.