I. Zsolnay Fényfesztivál

Több tízezren élvezték, ahogy fénybe borul Pécs a hétvégén az ország első fényfesztiválján.

Elképesztő látvány, óriási tömeg és végül hatalmas siker – erről szólt a hétvége Pécsen, az első Zsolnay Fényfesztiválon.

Vagy most azonnal menjünk a színpadra és kezdjünk bele, vagy menjünk haza aludni, hogy minél gyorsabban holnap legyen – mondta a világhírű ausztrál énekesnő, Natalie Imbruglia a koncertjét megelőző napon, a lenyűgöző Dóm téri helyszín megpillantásakor.

Az országosan is egyedülálló, igazán különleges fesztiválon 150 ingyenes program várta a pécsieket és mindazokat, akik a városba látogattak. Ez útóbbiakból akadt bőven, több tízezren ámultak a látványon.

Mindig is éreztük, hogy hatalmas lehetőség van Pécs 2000 éves történelmének interaktív bemutatásában, és nagy öröm számunkra, hogy ezzel a fesztivállal bebizonyítottuk: Pécs ideális helyszín történelmi játékok, fesztiválok számára – nyilatkozta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Nemcsak a Székesegyház borult fénybe, hanem 24 helyszínen folyt párhuzamosan a kreatív fényfestés: a belvároson végigsétálva bármerre néztek a látogatók, rácsodálkoztak az alkotásokra, hiszen a megszokott épületek helyett lenyűgöző, új arcát mutatta a város.

Az éjjeli fényfestés mellett hatalmas népszerűségnek örvendtek a nappali történelmi programok is, de nagy sikert arattak az utcaszínházi és cirkuszi produkciók is. Közülük is kiemelkedett a belga Theater Tol előadása, mely során angyalok röpültek át a Széchenyi tér felett, több tíz méter magasan.

Hirdetés