2018. november 13. - kedd

Borháló Borbár a Szigeten

Kinyomtatom...
Borháló Borbár a Szigeten

A Borháló Fröccskoktéljait bárki megkóstolhatja és értékelheti.

A fröccskoktélok megjelenése régi dilemmák elé állítja a borász szakmát. Nem egészen 10 éve egy villányi borász felháborodva kiabált az Ördögkatlan fesztiválon, hogy „villányi borból nem lesz fröccs”. Azóta minden valamirevaló borfogyasztó tudja, hogy fröccsöt kizárólag jó borból készítünk, mert a szóda nemcsak a jó zamatokat hozza ki a borból, de a rosszakat is. Ezt felismerve ma már a legjobb nevű borászok is inkább kiszolgálni akarják a fröccsözőket, semmint elérhetetlenné tenni számukra a boraikat, és külön erre a célra jó savgerincű, üde rozékat és fehéreket készítenek.

Most új divatőrület terjed a pesti belvárosban, a fröccskoktélozás, amit ismét körülleng az a vád, hogy egyesek a rossz borok eladására, vagy egyenesen a borhibák elleplezésére használják. Nem tudjuk, mi ebből az igazság, de tudjuk, hogy a bulinegyedben néha elképesztően rossz minőségű borokat árulnak (az árukról most ne is beszéljünk), ezért vettük a fáradságot, és megnéztük, mit tudnánk nyújtani mi ezen a téren jó minőségű borokból, profi mixerek bevonásával.
Az eredmény azt mondatja velünk, hogy sem a szakmának, sem a borértő közönségnek nem kell óvakodniuk a fröccskoktéloktól: minőségi borokkal, 100 százalékos gyümölcsszörpökkel, friss fűszerekkel egészen kitűnő fröccskoktélok készíthetők.

Felkértük hát az ország legjobb bármixereinek egyikét, Garamvölgyi Krisztiánt, művésznevén Kikit (kétszeres magyar és világkupa győztes mixert), hogy a Sziget boraiból készítsen egy reprezentatív válogatást. Egyetlen feltételünk volt, olyan koktélokat álmodjon meg, amik házilag is elkészíthetők, és aminél alább már soha senki nem fogja adni, ha egyszer megkóstolta.

Így készült el a Borháló Fröccskoktél szortimentje, amit a Szigeten a Borháló Borbárban bárki megkóstolhat és értékelhet. A koktélok:

Rabbit in the hole
1/2 Fehérbor 1/2 Szóda 2 cl Bodzavirágszörp 3 karika Uborka 2 karika Lime
Wine Mojito
1/2 Fehérbor 1/2 Szóda 2 cl Bodzavirágszörp 2 karika Lime 5 levél menta
Spicy Lover
1/2 Rosé 1/2 Szóda 2 cl Eperszörp 2 karika Lime 2 karika gyömbér
Bear in the bush
1/2 Rosé bor 1/2 Szóda 2 cl Málna szörp 2 karika Lime 4 levél bazsalikom
Brexit
1/2 Rosé 1/2 Szóda 2 cl Meggy szörp 1 bárkanál Kikimix Fahéj esszencia
Flower Power
1/2 Rosé Bor 1/2 Szóda 2 cl Málnaszörp 1 bárkanál Kikimix Ibolya esszencia 2 karika Lime

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.