2018. április 23. - hétfő

Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait

Kinyomtatom...
Díjazottak és díjazók

Véget ért a Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban.

Szeptember 5-1 1. között összesen kilenc előadással várták a kedves közönséget. A vidéki színházak színvonalas produkciói és a kedvező jegyárak ezúttal is vonzották a nézőket, minden előadás telt ház előtt ment le. A produkciókat rendhagyóan öttagú zsűri értékelte - Pindroch Csaba a Thália Színház színművésze, Kézdi Beáta a Heti Válasz színház rovatának szerzője, Térey János író, drámaíró, műfordító, Gabnai Katalin színikritikus és Cseh Bettina közönségzsűri tag -  akik a következő díjakat osztották ki.

A legjobb előadás díját a Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el. Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibor volt látható. A díjat Kézdi Beáta, a Heti Válasz színházrovatának szerzője adta át.
Legjobb férfi alakítás díja Varga Zoltánt illette, a Pillantás a hídról című drámában nyújtott színészi teljesítményéjért. A díjat Gabnai Katalin színikritikus adta át.
Legjobb női alakítás díját Ullmarm Mónika vehette át - szintén a Pillantás a hídról című darabban nyújtott alakításáért - Pindroch Csaba színművésztől.
Cseh Bettina közönség zsűritag a Fesztiváldíj a színészi csapatjátékért díjat adhatta át a Szerelem című előadásért, melyet a kaposvári Csiky Gergely Színház hozott el.
A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának (Ványa bá) Térey János író, drámaíró, műfordító adta át.
Végül a műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál díjat a Zenthe Ferenc Színház kapta, melyet Lantos Anikó fesztiváligazgató adott át.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

fotó Toldi Éva

ifj. Vidnyánszky Attila rendezésével a Nemzeti Színházban árilis 23-án.

Délelőtt a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolásokkal

Április 21-én tartottuk az idei Cirkuszi Világnapot, amit minden április harmadik szombatján ünneplünk.