Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait

Véget ért a Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban.

Szeptember 5-1 1. között összesen kilenc előadással várták a kedves közönséget. A vidéki színházak színvonalas produkciói és a kedvező jegyárak ezúttal is vonzották a nézőket, minden előadás telt ház előtt ment le. A produkciókat rendhagyóan öttagú zsűri értékelte - Pindroch Csaba a Thália Színház színművésze, Kézdi Beáta a Heti Válasz színház rovatának szerzője, Térey János író, drámaíró, műfordító, Gabnai Katalin színikritikus és Cseh Bettina közönségzsűri tag -  akik a következő díjakat osztották ki.

A legjobb előadás díját a Weöres Sándor Színház Ványa bá című produkciója nyerte el. Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibor volt látható. A díjat Kézdi Beáta, a Heti Válasz színházrovatának szerzője adta át.
Legjobb férfi alakítás díja Varga Zoltánt illette, a Pillantás a hídról című drámában nyújtott színészi teljesítményéjért. A díjat Gabnai Katalin színikritikus adta át.
Legjobb női alakítás díját Ullmarm Mónika vehette át - szintén a Pillantás a hídról című darabban nyújtott alakításáért - Pindroch Csaba színművésztől.
Cseh Bettina közönség zsűritag a Fesztiváldíj a színészi csapatjátékért díjat adhatta át a Szerelem című előadásért, melyet a kaposvári Csiky Gergely Színház hozott el.
A zsűri különdíját ezúttal a legígéretesebb pályakezdő színésznőnek, Hartai Petrának (Ványa bá) Térey János író, drámaíró, műfordító adta át.
Végül a műhelyteremtő alkotómunkáért járó Fesztivál díjat a Zenthe Ferenc Színház kapta, melyet Lantos Anikó fesztiváligazgató adott át.

Hirdetés