2018. június 22. - péntek

Kortárstánc a Zeneakadémián

Kinyomtatom...
Dusa Gábor fotó

Most először képviselteti magát a kortárstánc a Zeneakadémia Solti termében.

A tánctörténeti pillanathoz a Közép-Európa Táncszínház egy különleges útitársat hívott meg Rohmann Ditta Junior Prima díjas csellóművész személyében.

2016. december 30. 19:00 Zeneakadémia, Solti terem
Bach-tánc-szvitek

Koreográfus: Kun Attila
Koprodukciós partner: Nemzeti Táncszínház

A Bach-tánc-szvitek a klasszikus zeneművek és a kortárs elektronikus hangzás fúziójára épül. A koncepció egy térben és időben hozza össze a különböző korok zenéjét a kortárs tánc nyelvezetével, és mesél el egy univerzális történetet a húrok rezgése és az emberi hang, a testek mozgása és az elektronika találkozásáról.

Rohmann Dittához különösen közel áll Bach zenéje: fellépett már a lipcsei és thüringiai Bach-fesztiválokon, együtt dolgozott a Baseli Szimfonikusokkal, a Mendelssohn Kamarazenekarral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, munkáját a Philipp Emanuel Bach Társaság különdíjjal jutalmazta. A csellóművész mellett klasszikus évadának keretében a Közép-Európa Táncszínház táncművészei Kun Attila vezetésével elevenítik meg a tánc és a zene ősidők óta eleven rokonságát.

Előadják: Horváth Adrienn; Hargitai Mariann; Jakab Zsanett; Wéninger Dalma; Mádi László; Ivanov Gábor; Kovács Péter; Dunai Bettina; Nagy Csaba Mátyás
Rohmann Ditta csellóművész együttműködésével
Elektronikus hangzás: Németh Imre
Jelmez: Horányi Juli
Fény: Fogarasi Zoltán

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Illatszertár

Június 15. és július 3. között zajlik a Városmajori Szabadtéri Színpad népszerű Színházi Szemle sorozata.

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

motázs

A zsámbéki nyár programjainak összeállításánál most is szempont volt, hogy minden korosztály igényeit figyelembe vegyék, és jelezzék, hogy a nagyobb szabadtéri rendezvényeken is helye és közönsége van a „magas” művészetnek.