Testvérest a B32 Galéria és Kultúrtérben

Új bemutató Scherer Péter rendezésében január 22-én.

A Testvérest, a Nézőművészeti Kft saját előadása január 22-én, vasárnap 20 órától lesz látható. További előadások: február 24.

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni? Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja mi az a loop, meg a cuvé, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel, és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock’n roll és irány a patológia!

Testvérest – (a színészek improvizációi alapján)
Játsszák:
Katona László, Scherer Péter, Simkó Kati
Rendező: Scherer Péter
Jelmez: Pirityi Emese, dramaturg: Gyulay Eszter, dalszöveg: Molnár Gusztáv,
Zene: Katona László és Molnár Gusztáv

Scherer Péter az előadásról:
„Gyulay Eszterrel szoktunk beszélgetni a következő előadásunk témáiról, és nagyon hamar kiderült, hogy ebben a testvér-kérdésben mindketten személyesen is érintettek vagyunk. Ráadásul nem sokkal korábban olvastam Arthur Miller Alku című drámáját, ami fantasztikus darab, és pont ezt a témát járja körbe. Hogyan lehetséges az, hogy két testvér ugyanabban a családban nő fel, ugyanolyan közegben, elvileg ugyanazt a szeretetet és törődést kapják, de mégis nagyon különbözőképpen alakulhat a sorsuk. Hogy valaki mennyire lesz sikeres, vagy mennyire csúszik meg az életében, az pusztán genetikai kérdés? Esetleg az is számít, hogy első gyerek-e vagy második gyerek? Hogy mennyire figyelnek oda, mennyire készek a szülők arra, hogy fogadjanak egy csecsemőt?”

Hirdetés