2018. április 22. - vasárnap

Rekordszámú látogató a Badacsony New Yorkban exkluzív kóstolón

Kinyomtatom...
Badacsony New Yorkban

A Badacsonyi Borvidék megint kitett magáért.

Fergeteges hangulat, „telt ház” és persze a legkiválóbb, valamint kuriózumnak számító muzeális borok. A Badacsonyi Borvidék ismét egy emberként mozdult meg és mutatkozott be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában. A borvidék legjavát 29 borászat képviselte, mellettük megismerhették a vendégek a helyi sajt, és aszalt gyümölcs  készítő mesterek termékeit is.

Az idei rendezvényen a borvidék legkiválóbb, forgalomban lévő borai mellett, a mesterkurzusok számos új élményt kínáltak: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója címmel a muzeális badacsonyi borokat ismertette. A rendezvényen részt vevő borokat, három nagyszerű szakember, Szőnyi Attila (NÉBIH), Szabó Tamás (Gault & Millau) és Kovács András (Borrajongó) segítségével választották ki a kiállító boros gazdák.

Az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója előadás Dr Fiáth Attilával, és A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigio-ig...  előadás, Sánta Zoltán, WSET CE, DipWSET (AIWS), borakadémikussal teltházas érdeklődést váltott ki.

A szakmai partnerek és a sajtó képviselői fogadása után 16 órától minden borkedvelőt várt az exkluzív kóstoló, melyre már előfoglalásban is 20%-al nagyobb volt az érdeklődés mint az előző évben. A helyszínen már csak korlátozott számban lehetett belépőt vásárolni. A 21 óráig tartó rendezvény a vendégek és a kiállító borászatok véleménye szerint is ismét megmutatta legszebb arcát a borvidékért és borokért rajongóknak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Délelőtt a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskolásokkal

Április 21-én tartottuk az idei Cirkuszi Világnapot, amit minden április harmadik szombatján ünneplünk.

kóstolás

Jól teljesített Badacsony a New Yorkban.

Dublin Craft Beer Cup 2018

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján.