2018. június 20. - szerda

„Additive face care” Szuharevszki Mihály kiállítása az Erlin Galériában

Kinyomtatom...
meghívó

A kiállítást megnyitja Karafiáth Orsolya.

Megnyitó 2017. június 7-én, szerdán 18 órakor.
(Erlin Galéria - Budapest, Ráday u. 49.)

„A Magyar Képzőművészeti Egyetem elvégzése után számos csoportos és egyéni, belföldi és külföldi kiállításon vettem részt. Külföldi ösztöndíjaim (Rhein-Neckar Kreis 2002, Heidelberg ;Erasmus-Socrates,Accademia Albertina di Torino 2006.) mellett 2015-ben a 47. Győri Nemzetközi Alkotótelep szakmai fődíját kaptam. Szakmai tevékenységem mellett dolgoztam divatban, filmiparban, art director-ként, szervezőként több évig kiállítások és fesztiválok rendezésében, rendszeresen publikáltam, illetve blogoltam. Munkáimon megfigyelhető a fotó közeli műfajok újrateremtése, a valóságalapú, figuratív tematika, a digitális eszközökkel újraértelmezett vízió, ami egyben utalás is az egykori pop műfaj, a new pop, új média, video art jelenlétére.

Témáim alapja a portré, valós személyeké, akár szerepben megjelenítve, akár önmagukként a maga identifikációs képi tartozékaival. A kiállítás címét két dolog indítványozta, a sokszínű arcok. az általa megszólaló festői lény, aki a fekete-fehér világból egy másik, színekkel teli világba tendál. A színeket figyelembe véve az összeadó színkeverés (addíció) jellemez. A cím további része egy számomra kedves mondat, amit Maomi Neven du Mont barátnőmtől hallottam, a mamája útravalójaként: „Take care about yor face this is what You have!”
(Szuharevszki Mihály)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.

plakát

Az Európai Fenntarthatósági Hét keretében 2018. június 1-jén.