Itt a negyedik Visegrock fesztivál

A festői szépségű Duna-part tőszomszédságában immár negyedik alkalommal rendezik meg a rockzenekarok színpadi találkozóját.

Emellett tradíciókhoz híven a vadhús, illetve a bográcsozás szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Tartalmas és kellemes kikapcsolódást kínál tehát a hagyománnyá nemesedett Visegrock fesztivál.

Három a magyar igazság, és egy a ráadás – tartja a régi mondás, és ezzel még csak vitatkozni sem lehet. Azaz lehet, de nem érdemes. Hiszen a megelőző évek gyakorlata minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy június harmadik hétvégéjén nem csupán a királyi település illetve környéke lakosságának, de a távolabbról érkezőknek, így a fővárosiaknak is érdemes kilátogatni a visegrádi Rendezvény térre. Az elmúlt három év fő attrakciója az egykori Fekete Bárányokról szólt, sorrendben Hobo és Bandája, a P. Mobil, majd a Beatrice idézte fel a rock hőskorát: az új dalok mellett bőséges ízelítőt kaptunk az ezerszer áldott és szidott hetvenes-nyolcvanas évek zenei terméséből. De nem csupán a lassan öt évtizedes múltra visszavezethető rock-nagyjaink tettek ki magukért, a középmezőnybe sorolt, illetve a kevésbé ismert, sőt határon túli bandáknak sem kellett szégyenkezniük. Idén sem lesz másképp: miután a tavaly óta kétnaposra bővült rock-és blues seregszemle beváltotta a hozzá fűzött reményeket, június 16-án, illetve 17-én egyaránt erős felhozatallal számolhatnak a műfaj rajongói.

Már a kezdés is nagy durranásnak ígérkezik: pénteken 18 órától a Tunyogi Péter Emlékzenekar idézi fel a kilenc éve elhunyt kiváló énekes munkásságát, aki idén éppen hetven esztendős lenne. Őket 7 órától a ZENEkar elnevezésű csoport követi, akik tarsolyukban olyan rock klasszikusok átirataival érkeztek Esztergomból, amelyeket Toto, a Queen, vagy épp az Edda vitt sikerre. Fél kilenctől igazi rock-blues legendával találkozhatunk: Török Ádám és a Mini formáció a Kereszteslovagon kívül elhozza Visegrádra a Rakétaembert és a Kolduskirályt, s remélhetőleg a hetvenes-nyolcvanas évek más, kultikus balladáit sem felejti otthon. A pénteki „csúcs” 22 órakor veszi kezdetét: a hardrock egyik ma is fényesen csillogó gyöngyszeme a debreceni Pandora’s Box válogat harminchét év zenei terméséből, amelyben a legújabb nóták mellett minden bizonnyal helyet kap nemzeti rockoperánk egy-két betétdala is…

Ha már Visegrock, akkor vadhús-főzőverseny. Szombaton 16.30-kor eredményhirdetés, mikor is eldől, sőt a nagyérdemű tudomására jut, ki is bográcsolta a legfinomabb falatokat idén; s, ha az egy órával később elsőként színpadra lépő fiúk gyomornedvei nem tiltakoznak, közelebbi ismeretségbe kerülhetünk a BluesSteel trióval. Még étvágygerjesztőnek sem rossz a klasszikus, hamisítatlan bluesmuzsika… Őket az ugyancsak nagyszerű, fővárosi Twin City zenekar váltja 18.30-kor, akik a P. Mobil klubban is nagy sikerrel szerepeltek.  Aki a rockabillyt szereti, rossz ember nem lehet… Valahogy így gondolhatja a Rockin Rockcats banda is, akik Hatvanból érkeztek, és nem sokat macskáznak: ½ 8-tól hatvan perc vérpezsdítő zenével akár táncra is bírják a nagyérdeműt. És persze nem hiányozhat a kínálatból a 20.30-kor kezdődő Tűzkerék quartett Radics Béla- és kortárs rhythm & blues műsora sem, természetesen saját dalokkal is fűszerezve. Este 10 órától pedig a friss Kossuth-díjas Frenreisz Károly és örökifjú veterán csapata lép színpadra. A csak ritka és különleges alkalmakkor muzsikáló Skorpió minden bizonnyal a 2017-es Visegrock fesztivál egyik koronagyémántja lesz.

Hirdetés