Gazdagréti Szomszédok ünnepe – Jubileumi fesztivál

2017. szeptember 3-án nagyszabású fesztivállal ünnepli Újbuda a kultikus teleregény, a Szomszédok indulását.

Akármilyen hihetetlennek is tűnik, 30 évvel ezelőtt vetítették le a Gazdagréti lakótelepen forgatott sorozat első epizódját, így a Szomszédok ünnepe valódi időutazás lesz, ahol játékos feladatok, egész napos idegenvezetések, zenés programok és meglepetések várják a kiérkező rajongókat.

Az eseményre a Szomszédok szereplői és alkotói közül is sokan ellátogatnak - Frajt Edit, Incze Ildikó, Simorjay Emese, Závodszky Noémi, Böröndi Tamás, Nemcsák Károly, Németh Kristóf, Rátóti Zoltán, Trokán Péter és még sokan mások-, akik a forgatások hátteréről és a kulisszatitkokról mesélnek majd. A Karinthy Színház pódiumbeszélgetésén a közönségnek is lehetősége lesz, hogy kérdésekkel bombázza az egykori szereplőket. A helyszínre látogató színészek közösen ültetik el a Szomszédok fáját, így állítva emléket a már elhunyt szereplőtársaknak. Az alkotók a kerek évfordulót méltó módon egy óriás tortával ünneplik meg, este pedig az is kiderül, melyik dalszöveg nyerte a főcímzenére kiírt pályázatot.

Egész napos vetélkedők (Gazdagréti és Rétkerülő út dombja) a teleregényrajongóinak:
• Mi is beszállunk az internetbe! Avagy virtuális időutazás Vágási Ferivel az informatika világába. Commodore 64-es játékok, szimulátorokéstesztek.
Gábor Gábor szalonjában a – szintén 30 éve Magyarországon lévő – AVON-nal szépülhetnek meg a hölgyek. Játékos sminkelés szívünk egyetlen királynőjéhez méltó módon.
• Az örökké pityókás Jankanéni olthatatlan szomját ezúttal vízzel csillapíthatjuk a „vízöntő” versenyen Alma presszójában. Ki tud egy perc alatt minél több itallal szolgálni a Jutka nagynénjének?
Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen tehetjük próbára műveltségünket, ugyanitt „Matyika alsós kvíz” teszt kitöltése várja a gyerekeket és felnőtteket.
• A Nagy Fehér sátrában nem egy cápa elől kell menekülnünk, hanem Magenheim doki elsősegélynyújtó versenyén „gyógyászkodhatunk”, persze nem szokványos módon. 
János erdész iskolájában különböző növényeket kell felismerni.
Lenkenéni standján egy saccolóverseny várja az érdeklődőket, ahol a termékek tömegét kell megbecsülni.
Taki bácsi taxiján pedig olajozottan megy majd a motor.

A színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok, pódiumbeszélgetések, valamint a 80-90-es évek legendás zenéi! Fellépnek: a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör.
A Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók!