Bernát András és KultúrPiknik a MODEM-ben

A táj konfigurációja – Bernát András retrospektív kiállítása.

Bernát András életművéből nyílik nagyszabású retrospektív tárlat szeptember 8-án délután a MODEM-ben. A mintegy ezer négyzetméteres térben megjelenő csaknem hetven munkából álló válogatás 1979-től kezdődően szemlélteti Bernát művészetének elemeit, folyamatosan visszatérő témáit és legújabb műveit. A táj konfigurációja című kiállítás a főiskolai éveket megelőzően készült hiperrealista képektől az álmok inspirálta szürrealista tájképeken és a holisztikus szemléletben készült fotókon keresztül vezet el az utóbbi időszakot meghatározó absztrakt sorozatokig. A tárlat a Paksi Képtárral együttműködésben jött létre.

A táj konfigurációja – megnyitó, Grencsó-koncert, zseblámpás tárlatvezetés
Szeptember 8-án 16 órakor a kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Szabó Péter, Paks megbízott polgármestere és Papp László, Debrecen polgármestere. A kiállítást megnyitja: Kónya Ábel, a MODEM művészeti vezetője. Közreműködik: Hajónapló című folyami zenéjével a Grencsó Crystal Collective (Benkő Róbert – bőgő; Grencsó István – fúvósok; Heidrich Roland – elektromos gitár, effekt; Hock Ernő – bőgő).
20 órától Bernát András képzőművész és Kónya Ábel művészeti vezető tart ingyenes zseblámpás tárlatvezetést.

2017. szept. 9. (szombat), 10 óra
LUGAS – Képzőművészeti workshop felnőtteknek
Lugas címen rendhagyó képzőművészeti programsorozatot indít 18 éven felüliek részére a MODEM és a b24 Galéria. A havonta megrendezett workshopok célja, hogy a résztvevők más nézőpontból szemléljék közvetlen és tágabb környezetüket, elgondolkozzanak a kiállító művészek és a kurátorok koncepcióján. Első alkalommal Antal Balázs Uborkaszezon című tárlatán készíthetnek maketteket és fotomontázsokat, s közben szó esik köztéri szobrokról és beltéri burkolatokról, személyes emlékekről és történelmi eseményekről, valamint a globális felmelegedésről is. A háromórás programot Schopp Ildikó szociálpedagógus és Szabics Ágnes képzőművész vezeti. A helyszín a b24 Galéria.

2017. szept. 9. (szombat), 17 óra
Tárlatvezetés Winkler Nórával és Topor Tündével
Nagy Gabriella kiállításán ezúttal Topor Tünde művészettörténész és Winkler Nóra művészeti újságíró tart rendhagyó, páros tárlatvezetést a MODEM 2. emeletén.

2017. szept. 9. (szombat), 18 óra
KultúrPiknik
A szombat esti KultúrPiknik alkalmai a minőségi szórakozást és a különféle művészeteket kedvelőknek szólnak. Az esti videóvetítéshez az NDK válogatja az anyagot, az elektronikus zenei felhozatal pedig a Sav-Bázis, a Dub Székház, valamint a CivisGround jóvoltából áll össze. Ezúttal Ferenczy Zsolt és Szabó Károly képzőművész munkásságát ismerheti meg, aki részt vesz a kávézóban 18:30-tól kezdődő ingyenes kerekasztal-beszélgetésen is.

Hirdetés