2019. január 20. - vasárnap

Talány Akusztik: utcabál, majd „borkoncert”

Kinyomtatom...
Talány Akusztik együttes

A József Attila Színház évadnyitó utcabálját szeptember 9-én, szombaton rendezik.

A programok közül kiemelkedik a Talány Akusztik koncertje. A Korponay Zsófi énekesnőt soraiban tudó csapat két héttel később újrázik: szeptember 22-én már a Kódex Kulturális Központban hallhatóak.

A Talány Akusztik zenekart a József Attila Színház művészei alkotják. A teátrumban a Szabó Zoltán Attila vezette Legendák nyomában irodalmi szalonban született a gondolat, hogy egy a jelenkor életérzéseire frissen, ugyanakkor irodalmi igénnyel reagáló zenekar szülessék.

A Madách Színházban Jean Valjeant, a József Attila Színház Don Quijote-t alakító színész-zeneszező, Zöld Csaba és a népszerű költő, Schwalm Zoltán immár lemezanyaggá érett repertoárt állított össze; a hanghordozó a nyáron Hangzó Nyugat Plusz 4. – Pest-budai mozaikok címmel meg is jelent. (A lemezbemutató koncertre a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban került sor.) Az együttes énekesnője: Korponay Zsófi, gitáros-énekese Blazsovszky Ákos.

A tavaly a Kulturális örökség napjain debütált csapat Dúzsi Tamás borász társaságában lép színpadra két héttel később. A szeptember 22-i est a József körút 63-ban koncert és felolvasószínház lesz egyben, ahol – ígérik a művészek – a közönséggel együtt rakják majd ki a Krúdy-puzzle-t…

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Eoszfotó (Nemzeti Színház)

A magyar kultúra napja rendezvénye Gyulán, 2019. január 21. (hétfő), 19.00 óra.

plakát

Naomi Battrick szerint a nők alapvetően biztosítják a konfliktust.

Szabó Attila

Január 20-án, vasárnap 19 órától Szabó Attila és zenésztársai különleges lemezbemutató koncertre készülnek a Magyar Kultúra Napja alkalmából a hajdúszoboszlói Kulturális Központban.