Évadot hirdet a Mozsár Műhely

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

A fiatal játszóhely színpadán olyan elismert előadókkal találkozhat majd a közönség, mint Bakonyi Alexa, Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Egri Kati, Egri Márta, Epres Attila, Lázár Kati, Mohai Tamás, Orosz Ákos, vagy Ullmann Mónika. Mindemellett az évad folyamán az Orlai Produkciós Iroda Élet.történetek.hu előadásai is a Mozsár Műhely színpadán lesznek láthatók.

“Színház újragondolva” szlogennel nyitotta meg kapuit a Pesti Broadway forgatagában a Mozsár Műhely 2016 őszén. Azóta olyan darabokkal örvendeztették meg a közönséget, mint a fiatalos Karnyóné Barna Zsombor, Feczesin Kristóf és Szántó Balázs szereplésével, a 100 szóban a Város Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge páros stand-up előadásában, vagy éppen a valódi művészeti cross-over, a Trió, amelyben olyan ismert zenészek lépnek színpadra, mint Rohmann Ditta, Gazda Bence és Tallián Marianne. A nagysikerű előadások a második évadban is láthatók lesznek a Mozsár Műhelyben. (Budapest, Nagymező u. 21.)

A Mozsár Műhely két közkedvelt előadássorozata a második évadban is folytatódik.
A Beszélő Levelek fellépői ismét beavatják a nézőket híres emberek, történelmi személyek, és ismert művészek levelezésébe. A fellépők hónapról hónapra változnak, az évadnyitó, októberi előadáson a levelek interpretálói Epres Attila, Fülöp Tamás, Grisnik Petra, Hámori Gabriella, Mihályi Győző és Vecsei H. Miklós lesznek.

A Kortalan Kortárs sorozat három színésznő, Fodor Annamária, Járó Zsuzsa, és Herczeg Adrienn kezdeményezéseként jött létre. Az előadások során olyan kortárs magyar szövegeket visznek színpadra, amelyek egyébként talán sosem kerülnének így „terítékre”. Esszéket, novellákat, tárcákat mondanak, énekelnek, sírnak és nevetnek, miközben a képzőművészet, a film és a zene is megjelenik az esteken. Minden előadás más tematika köré épül, így mindegyiket csak egyetlen egyszer adják elő a művészek. Az októberi első előadás hívószavai: Bilincs/Szabadság.

„A Mozsár Műhely második évadában tovább járunk a tavaly megkezdett úton.” – mondja Megyeri Léna, a Mozsár Műhely produkciós vezetője – „Idén is lehetőséget adunk fiatal alkotóknak a bemutatkozásra, valamint már jól ismert művészek új területeken próbálhatják ki magukat. A nézők szempontjából ez azt jelenti, hogy továbbra is színes, különleges produkciókra számíthatnak nálunk, hiszen idén is újragondoljuk a színház megszokott kereteit és formáit”.