2018. június 24. - vasárnap

Díjeső hullt a Lady Macbethre

Kinyomtatom...
jelenet

5 kategóriában győzött a Lady Macbeth a Brit Független Filmek versenyén, valamint elnyerte a Fipresci-díjat az Európai Filmdíjak megmérettetésén.

December 10-én átadták a  Brit Független Filmes díjakat. William Oldroyd kosztümös drámáját az alábbi kategóriákban díjazta a zsűri: a legjobb forgatókönyv, a legjobb színésznő - Florence Pugh, a legígéretesebb kezdő színész - Naomi Ackie, a legjobb operatőr - Ari Wegner, és a legjobb kosztüm - Holly Waddington.

A film az európai filmkritikusok kedvencének is bizonyult: a Lady Macbeth a december 9-én 30. alkalommal megrendezett Európai Filmdíjak (EFA) gálájáról a European Discovery - Fipresci-díjjal térhetett haza.

A Lady Macbeth története a vidéki Angliában játszódik, 1865-ben. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába. A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát. A film William Oldroyd színházi rendező nagyjátékfilmes debütálása.

Hazai forgalmazó: magyarhangya.
A Lady Macbeth már online is megtekinthető a magyarhangya frissen elindult VOD-oldalán.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Josihide Muroja

Több mint 45.000 szurkoló látogatott ki szombaton a Duna-partra, hogy megnézhesse, amint a világ legjobb pilótái elszáguldanak a Lánchíd alatt és a Parlament előtt.

fotó Somay Márk

A rajongók a Red Bull Air Race legendáival is találkozhatnak a tököli reptéren.