Karácsonyi adományok a Jókai Színháztól a nagyszalontai gyermekotthon lakóinak

Évekre visszanyúló hagyománya van már annak, hogy a Békéscsabai Jókai Színház időről időre vendégül látja egy-egy előadásán a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeket, az utazásukat is biztosítva.

Karácsonyhoz közeledve, kivételesen, a Jókai Színház ment vendégségbe december 15-én Nagyszalontára, hogy ajándékokkal és ünnepi műsorral lepje meg a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ kis lakóit.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes 1992 óta végzi karitatív munkáját, alapítványa pedig 2002 óta működik, határon innen és túl. Egyik jelmondata: jó dolog jót tenni! Erdély 62 településén már csaknem 2200 gyermek gyarapítja az alapítvány népes családját, melynek sorába a nagyszalontai otthon is tartozik. Itt működik a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ, ahová a Jókai Színház csapata érkezett most vendégségbe. A műsorban karácsonyi dalok és gyerekeknek szóló musicalek betétdalai csendültek fel a Jókai Színház művészeinek és a Színitanház színész szakos hallgatóinak előadásában.

A megható karácsonyi műsor fénypontja természetesen az ajándékozás volt. Most is sokan érezték fontosnak, hogy szebbé tegyék az otthon lakói számára a karácsonyt. Összefogott a Jókai Színház társulata, a művészeken keresztül a háttérben dolgozó munkatársakig nagyon sokan ajánlottak fel adományokat. A játékokon, könyveken kívül több nagy dobozzal teli tisztálkodási csomagot is összegyűjtöttek.
Makai István, az otthon vezetője meghatottan köszönte meg az ajándékokat és elmondta, hogy az ilyen karitatív adományok nélkül nem tudnák megfelelő színvonalon működtetni az intézményt és ünnepi hangulatot varázsolni a kis lelkekbe.
A karácsonyra hangolódós délután, a közös éneklés, a csillogó szemek, a mosolygós arcocskák minket is felbecsülhetetlen mértékben gazdagítottak, és csak remélni tudjuk, hogy a gyerekek is hasonlóan sokat kaptak ettől az együttléttől.