Összetartozunk

A Várkert Irodalom sorozat évadzáró jótékonysági estje.

Nagyszabású jótékonysági gálaesttel, sztárfellépőkkel zárul az idei Várkert Irodalom sorozat december 17-én. Az irodalmi esten fellépő művészek személyes kötődésű tárgyaikat ajánlják fel, amelyeket a jelenlévők között tombolán sorsolunk ki. Az ebből befolyt összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodáját támogatják.

A Várkert Irodalom sorozat évadzáró gálaestjén olyan sztárvendégek lépnek színpadra, mint Kerekes Vica színművész, Szűcs Nelli színművész, Palya Bea énekesnő, Adorjáni Bálint színművész és Both Miklós zenész, énekes.
A fellépők életét számtalan különböző helyszín határozza meg világszerte. Kötődhetnek születésük okán Erdélyhez vagy Szlovákiához, szerezhetnek élettapasztalatot és új otthont Mexikóban vagy Ukrajnában, egy azonban közös bennük, mindannyian a hazai kulturális élet kiemelkedő, nyitott, tehetséges alkotói.

A Várkert Irodalom sorozat idei utolsó eseményén fellépő vendégek megmutatják, hogy az inspiráció, az ihlet és művészeti gazdagság határok nélkül való. Megmutatják, hogy összetartozunk, hiszen nincs is olyan messze egymástól Beregszász és Kassa, a lényeg: bennük, alkotókban, egy-egy versben, dalban, képben összeér minden táj, ember, a világ üzenete. A meghívott művészek ezt a sokszínűséget hozzák el a Várkert Irodalom sorozat adventi, jótékonysági estjére, ahol Ugron Zsolna és Juhász Anna a sorozat két háziasszonya beszélget az előadókkal.

A művészek nemcsak színes produkciókkal készülnek, de személyes, dedikált tárgyaikat is elhozzák magukkal, amelyeket az esten résztvevők tombolán nyerhetnek meg. A tombolán a Várkert Irodalom sorozat keretében idén fellépő művészek tárgyait is kisorsolják. Az így befolyt összeggel az Ökumenikus Segélyszervezet beregszászi irodáját támogatják.

Az évadzáró estet megelőzően Juhász Anna irodalmár, Szűcs Nelli színművésznő Adorjáni Bálint színművész és Both Miklós zeneszerző, előadóművész közösen gyújtják meg a Várkert Bazár adventi koszorújának harmadik gyertyáját. Az adventi gyertyagyújtás alkalmával a művészek ünnepi gondolatikat is megosztják a közönséggel, az eseményen a Budapest Ragtime Band teremt igazi adventi hangulatot.

Az ünnepi gyertyagyújtás 18:30-kor kezdődik a Várkert Bazár Rendezvénytermének aulájában, az Összetartozunk jótékonysági est pedig 19:00 órakor a Rendezvényteremben.
További információ és jegyvásárlás itt.