Lucifer show - történelmi revü két részben a József Attila Színházban

Ádámok és Évák, korok, stílusok, casting, showtime – és persze Lucifer.

Mellettük egy intrikus újságíró és megannyi dal a kiegyezéstől a Kádár-korszakig. Verebes István és Nemlaha György történelmi revüjének Luciferje nem hagyja magát befolyásoltatni a XX. század történéseitől: ő úgy mutatja meg a sorsfordító napokat Ádámjának és Évájának, hogy azokról kiderüljön, tulajdonképpen mind a nagy „showtime” részei.

A századforduló szilvesztere a vurstliban, a trianoni szerződés aláírásának napja egy orfeumban, a nyilas hatalomátvétel egy bordélyban, Rákosi Mátyás születésnapja egy üzemi rendezvényen, a szovjet csapatok november 4-i bevonulása egy vidéki szálloda éttermében, a Varsói Szerződés csapatainak csehszlovákiai inváziója az Ifjúsági Parkban éri az első emberpárt. De ők „valami miatt” sosem lehetnek egymáséi. Ez a történet – és közben közel száz korabeli dal – tölti meg a történelmi revüt.

Verebes István rendezésében, Mira János díszleteivel, Tordai Hajnal jelmezeivel látható december 16-tól a József Attila Színházban ez a fergeteges időutazás, amelyben a teátrum társulatának jelentős részével találkozhatunk. A különböző korok hangulatát idéző zenék mellé Darvas Ferenc zongorajátéka adja az alapot.

További előadások:
2017. december 17-én 19 óra, 18-án 15 óra.

Verebes István – Nemlaha György
Lucifer show – történelmi revü két részben
Rendező: Verebes István
Szereplők: Betz István, Blazsovszky Ákos, Brunczlík Péter, Chajnóczki Balázs, Dobrányi Máté, Előd Álmos, Fehér Anna, Fekete Réka Thália, Fila Balázs, Holczinger Szandra, Kocsis Judit, Korponay Zsófia, Kovalik Ágnes, Krassy Renáta, Létay Dóra, Ömböli Pál, Schlanger András, Szucskó Noémi, Vaszkó Bence, Zöld Csaba.