2018. május 26. - szombat

Újhullámos kraft sört mutatott be a Horizont Brewing a Carlsberg Hungary-vel közösen

Kinyomtatom...
Delight IPA

Egész estés sör debütál a kézműves magyar főzde és a világmárka összefogásával.

Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó. A Horizont által megalkotott Delight IPA-t a Carlsberg terjeszti Magyarországon. A kézműves és multinacionális összefogásban alkotott Delight IPA egy könnyű választás: Frissítő, intenzív trópusi gyümölcsös illatokkal és finoman gyantás keserűségével kísérője lehet akár az egész estének.

A dán sörforgalmazó, a világ egyik vezető márkájának képviselői egy kézműves sörfesztiválon találkoztak először a Horizont söreivel és ezután kezdeményezték a kapcsolatfelvételt a kraft főzdével. A két fél hamar közös hullámhosszra került – anno a Carlsberg is úttörő, kézműves filozófiával indult, ők tenyésztették ki az első lager élesztőt.

A Delight IPA receptje közös ötletelések és kóstolások után született meg. Szűretlen, pasztőrözetlen, árpamaláta, búzamaláta és amerikai komlók felhasználásával készült újhullámos, felsőerjesztésű sör. Friss, déligyümölcsösen komlós, aromás, intenzív illatú, selymes kortyérzettel.

A Delight IPA-t a Duna inspirálta. A lüktetése, a kultúrákat és embereket összekötő végtelensége. Beszélgetéseket, kapcsolatokat indít el, új embereket és új ízeket sodor Budapest felé, ahogy a sör megalkotóit is összehozta a minőségi sör szeretete.
A március elején debütáló IPA-t bárokban, éttermekben csapolva kóstolhatják elsőként a vendégek. A későbbiekben kiskereskedelmi forgalomban is elérhető majd.

1847-ben a sörfőző mester J.C. Jacobsen tette le a Carlsberg csoport alapjait Dániában, amely ma a világ egyik vezető sörgyártója lett. A Carlsberg Hungary Kft. 2004 óta működik Magyarországon, a Carlsberg csoport tagjaként. Portfóliója olyan nemzetközi márkákat tartalmaz, mint a Carlsberg, Somersby, Grimbergen vagy a Kronenbourg.
A Horizont budapesti újhullámos sörfőzde, a KRAFT mozgalom egyik alapítója. 2013-óta bérfőzőként, 2016 óta saját sörfőzdében készülnek sörei. 2017-ben a Dublin Craft Beer Cup nagydíját nyeri a HORIZONT Saison Witbier belga búzasör. Céljuk nemzetközi szinten is kiemelkedő söröket készíteni, kiváló minőségű alapanyagokból, magas szakmai hozzáértéssel.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Pályi Zsófia

Május utolsó vasárnapján ismét a gyermekek veszik birtokba a Müpát, ami erre az alkalomra valódi csodaországgá alakul.

plakát

A Vígadó téri helyszín kiemelkedő programja a vasárnapi Talány Akusztik koncert-színház (18:30-kor), melynek vendégei: Kálloy Molnár Péter és Dúzsi Tamás.

Effie Effectiveness Index

Az ACG Reklámügynökség kategóriájában már harmadik éve világelső az Effie hatékonysági ranglistáján.