Újhullámos kraft sört mutatott be a Horizont Brewing a Carlsberg Hungary-vel közösen

Egész estés sör debütál a kézműves magyar főzde és a világmárka összefogásával.

Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó. A Horizont által megalkotott Delight IPA-t a Carlsberg terjeszti Magyarországon. A kézműves és multinacionális összefogásban alkotott Delight IPA egy könnyű választás: Frissítő, intenzív trópusi gyümölcsös illatokkal és finoman gyantás keserűségével kísérője lehet akár az egész estének.

A dán sörforgalmazó, a világ egyik vezető márkájának képviselői egy kézműves sörfesztiválon találkoztak először a Horizont söreivel és ezután kezdeményezték a kapcsolatfelvételt a kraft főzdével. A két fél hamar közös hullámhosszra került – anno a Carlsberg is úttörő, kézműves filozófiával indult, ők tenyésztették ki az első lager élesztőt.

A Delight IPA receptje közös ötletelések és kóstolások után született meg. Szűretlen, pasztőrözetlen, árpamaláta, búzamaláta és amerikai komlók felhasználásával készült újhullámos, felsőerjesztésű sör. Friss, déligyümölcsösen komlós, aromás, intenzív illatú, selymes kortyérzettel.

A Delight IPA-t a Duna inspirálta. A lüktetése, a kultúrákat és embereket összekötő végtelensége. Beszélgetéseket, kapcsolatokat indít el, új embereket és új ízeket sodor Budapest felé, ahogy a sör megalkotóit is összehozta a minőségi sör szeretete.
A március elején debütáló IPA-t bárokban, éttermekben csapolva kóstolhatják elsőként a vendégek. A későbbiekben kiskereskedelmi forgalomban is elérhető majd.

1847-ben a sörfőző mester J.C. Jacobsen tette le a Carlsberg csoport alapjait Dániában, amely ma a világ egyik vezető sörgyártója lett. A Carlsberg Hungary Kft. 2004 óta működik Magyarországon, a Carlsberg csoport tagjaként. Portfóliója olyan nemzetközi márkákat tartalmaz, mint a Carlsberg, Somersby, Grimbergen vagy a Kronenbourg.
A Horizont budapesti újhullámos sörfőzde, a KRAFT mozgalom egyik alapítója. 2013-óta bérfőzőként, 2016 óta saját sörfőzdében készülnek sörei. 2017-ben a Dublin Craft Beer Cup nagydíját nyeri a HORIZONT Saison Witbier belga búzasör. Céljuk nemzetközi szinten is kiemelkedő söröket készíteni, kiváló minőségű alapanyagokból, magas szakmai hozzáértéssel.